„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- Az SZFE majdnem teljes volt tanári kara felmondott. Karsai György, a Doktori Iskola vezetője azonban maradt a doktoranduszok számára évtizedek óta létesült iskola élén. - Karsai György magyar klasszika-filológus, színháztörténész, egyetemi tanárt kérdeztük, mik az indokai.

- Bodor Ádám 85 éves. Ebből az alkalomból mesékkel köszöntötték az írót pályatársai,megidézve a  "Verhovina madarai" című kötetében szereplő fiktiv szakácskönyvet. Erről beszélgettünk a rendhagyó szakácskönyv egyik szerzőjével, a Marosvásárhelyen élő íróval, irodalom esztétával, Selyem Zsuzsával.

- A múlt héten, Kurtág György 95-ik születésnapján négy napig tartó koncertsorozatot és a nemrég elhunyt Kurtág Mártára emlékező ünnepséget rendeztek több budapesti koncerthelyszínen. A ma is komponáló, sőt, előadó Kurtág Györgyről és a családról beszélgettünk az ugyancsak nemzetközi hírű zeneszerzővel, ifj. Kurtág Györggyel.

- "Nők a kamera mögött” a címe egy mostantól március 10-ig tartó francia filmsorozatnak, amelyet a Francia Intézet ingyen bocsát a közönség rendelkezésére. A több kiváló, neves rendező által készített filmről és a sorozatról beszélgettünk a Francia Intézet sajtóattaséjával, Uzsán Zoltánnal.

"Mellettük minden csupa gaz"- a címe Süveges Rita kiállításának az Inda Galériában- Süveges Rita.

2021. február 26. Café Péntek (2021. február 26., péntek 20:00)
49:06
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia