„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

Neogrady Kiss Barnabás nyerte az idei Capa nagydíjat -  fotósorozata, amellyel nyert, saját agyműtétjének következtében kialakult látásproblémájának különleges érzékeltetéséről szól. Neogrády Kiss Barnabás szakdolgozatát pedig a MOMÉ-n, a nevelőszülőknél nevelkedő gyerekekről készítette.

- Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál továbbírták az Ember tragédiáját, méghozzá a XX-ik, sőt, a XXI-ik századba helyezvén a szereplőket. A Székesfehérvári Vörösmarty Színházban tegnap volt a négy darab főpróbája. Minderről Závada Pállal beszélgettünk, akivel mellesleg a Wanderer című, fotókkal és hozzájuk írott szöveggel összeállított, Budaörs őslakosságáról szóló szociográfiájáról is szót ejtettünk.

- A MNG az utóbbi időben hatalmas összegekért vásárolt kortárs magyar műalkotásokat, műgyűjteményeket. Hogy hol helyezi majd el ezeket az értékes alkotásokat, arról még nem lehet sokat tudni. Az egyik nagy gyűjtemény, amelyet megvásároltak, Lakner László, Berlinben élő magyar festőművész műveiből áll. Lakner László volt a vendégünk.

- A “Szerelemről” nyílt fotókiállítás a 2B Galériában. Két művész, egy spanyol és egy magyar alkotó kétféle látásmódja kísérhető nyomon a fotókon. Egy hosszan tartó szerelmi kapcsolat és egy sokszereplős történet jelenik meg a falakon. Gellér Judit, kurátorral beszélgettünk.

2020. október 30. Café Péntek (2020. október 30., péntek 20:00)
42:02
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia