„Klubrádió

Archívum

Keresés az archívumban

Művészbejáró (2023. november 26., vasárnap 16:05)

Műsorvezető:
Bóta Gábor

2023. november 26., Vasárnap 16:05

Gyimesi Ágnes, művésznevén Ágens, színész, énekesnő, és Sztarenki Pál, színész, rendező, a Pinceszínház igazgatója a mai Művészbejáró első részének vendégei. Beszéltek az új, Színésznők című produkcióról, és kis portré is hallható volt róluk.
A második részben Bóta Gábor kritikai rovata következett, benne Csomós Mariról való megemlékezéssel.

Művészbejáró (2023. november 19., vasárnap 16:05)

Műsorvezető:
Bóta Gábor

2023. november 19., Vasárnap 16:05

Katona László, a kiváló színész volt a Művészbejáró vendége. Remek, fanyar humora van, gyakran nevettet rezzenéstelen arccal, fapofával. A Krétakör Színházzal bejárta a fél világot. A Nézőművészeti Kft. tagja, sokat játszik együtt Mucsi Zoltánnal, Scherer Péterrel, Kovács Krisztiánnal.
 
A második részében a kritikai rovatot, és benne Galambos Erzsébet nekrológját hallhatták.

Művészbejáró (2023. november 12., vasárnap 16:05)

Műsorvezető:
Bóta Gábor

2023. november 12., Vasárnap 16:05

Kárpáti Péter író, rendező, tanár, Németh Gábor, író, tanár, Szauer Lilla, végzős dramaturg, rendező voltak Művészbejáró első részének vendégei. A Freeszfe helyzete a téma, például a most kezdődő fesztiválja, az, hogy meddig működhet teljesen a struktúrán kívül, milyen energiatartalékai vannak, és érződnek-e a kifáradás jelei?
A második részben, a kritikai rovatban, többek között három születésnapról is szó volt. Kulka János 65 éves, Az Operaház Fantomjának előadása a Madách Színházban 20 esztendős, a Játszd újra, Sam! pedig 40 éves a Pesti Színházban.

Művészbejáró (2023. november 05., vasárnap 16:05)

Műsorvezető:
Bóta Gábor

2023. november 05., Vasárnap 16:05

Az adás vendége László Lili, a kiváló fiatal színész, aki a közelmúltban kapott Junior Prima-díjat. Hatalmas intenzitással játszik, ugyanilyen nagy elánnal beszél, igencsak beleéli magát mindenbe amit csinál. Megrendítő tragédia eljátszására ugyanúgy képes, mint könnyed vígjátékban való komédiázásra.
 
A második részben Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, ami az elmúlt 7 évben Gálvölgyi János Ötös című műsorának programja volt. Mivel Gálvölgyi abbahagyta a műsorvezetést, ez a művészszínháztól a bulvárig, a cirkusztól az operáig minden színházi műfajról megszólaló rovat ettől kezdve a Művészbejáróban hallható.

Művészbejáró (2023. október 29., vasárnap 16:05)

Műsorvezető:
Bóta Gábor

2023. október 29., Vasárnap 16:05

Láng Annamária, a markáns egyéniségű, kiváló színész volt a Művészbejáró első vendége. A legendás, erős politikai töltetű előadásokat létrehozó Krétakör Színház tagja volt, annak megszűnése után szabadúszó lett. Négy éve a patinás Bécsi Burgtheater tagja.
Novák Ferenc, Kossuth-díjas koreográfus, a Nemzet Művésze Bóta Gábor műsorának második vendége. Hosszú ideig volt a komoly nemzetközi sikereket is elérő Honvéd Művészegyüttes művészeti igazgatója. Ő az élő legenda, 90 fölött is aktív, társadalmi kérdésekhez is rendszeresen hozzászól.

Művészbejáró (2023. október 22., vasárnap 16:05)

Műsorvezető:
Bóta Gábor

2023. október 22., Vasárnap 16:05

Németh Ákos, drámaíró, műfordító, rendező, dramaturg, tanár volt Művészbejáró első vendége. Darabjait nemcsak itthon, hanem számos külföldi országban is játszották. Műveiben keverednek a tragikus és a komikus mozzanatok.
Keresztes Sándor, színész a műsor második vendége. Hosszabb ideig szülővárosában, Kolozsváron játszott. Magyarországra való áttelepülése után volt a nyíregyházi teátrum, a József Attila Színház, a Nemzeti tagja. Érdekesség, hogy huzamosabb időre vissza szerződött Kolozsvárra. Jelenleg a miskolci teátrum tagja.

Művészbejáró (2023. október 15., vasárnap 16:05)

Műsorvezető:
Bóta Gábor

2023. október 15., Vasárnap 16:05

Bálint András, színész, aki több mint 30 esztendeig igazgatta a Radnóti Színházat. Nem rég volt 80 éves, de változatlanul nagy energiákkal játszik, figyelemmel kíséri a szakma és a világ eseményeit.
 
Schnábel Zita, díszlettervező Bóta Gábor műsorának második vendége. A legtehetségesebb fiatal művészek közé tartozik. Idén a díszlettervezés kategóriájában ő kapta a színikritikusok díját, Kafka A kastély című művének látványvilágáért

Művészbejáró (2023. október 01., vasárnap 16:05)

Műsorvezető:
Bóta Gábor

2023. október 01., Vasárnap 16:05

Kollár Erik színész, a Művészbejáró első vendége. Főleg táncos-komikusként láthatjuk, remekül mozog, jó a humora. Külföldön is sokfelé fellépett, például Németországban, Izraelben, Amerikában, Oroszországban. Jelmeztervezéssel is foglalkozik.
Kovács István, színész Bóta Gábor műsorának második vendége. Most lett a Halhatatlanok Társulatának tagja. Két filmszereppel, az Egri csillagok Bornemissza Gergelyeként és Kárpáthy Zoltánként lett roppant népszerű. A Vígszínházban is igencsak jól indult a pályája, és azóta is ereje teljében van.