„Vásároljon

Archívum

Keresés az archívumban

Hosszabbítás (2021. július 27., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. július 27., Kedd 15:00

Mi mással is foglalkozhatot volna a Hosszabbítás az olimpia negyedik napjának vége felé, mint az olimpia első három napjával? Két olyan sportágra koncentráltunk, ahol már lehetett egyfajta mérleget levonni. A műsor első felében Lantos András Eurosportos kommentátorral beszélgettünk az országúti kerékpáros mezőnyversenyekről, amelyek nem akármilyen történeteket hoztak, és sajnos a Girón remeklő Valter Attila is ezek egyikéjének főszereplője lett.
A műsor második részében pedig Horváth Mariannal, hatszoros világbajnok párbajtőrvívóból lett kommentátorral néztük át a magyar vívók egyéni szereplését, amely egy arany- és egy ezüstérmet, valamint egy negyedik helyet hozott az első három napon, Mariann pedig elmondta a véleményét a most következő csapatversenyekről is.

Hosszabbítás (2021. július 20., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. július 20., Kedd 15:00

Vasárnap véget ért az év legfontosabb kerékpárversenye, a Tour de France. A háromhetes kapcsán az útvonalról, a győztes Tadej Pogačarról és a sportban az elmúlt években megjelent Nagy Ötös tagjairól kérdeztük Bodnár Gergőt, a verseny egyik kommentátorát, aki azt is megosztotta a hallgatókkal, hogy mit várhatunk Valter Attilától az olimpia kerékpárversenyén. A műsor második felében folytattuk kommentátormustránkat, ezúttal Szathmári Attilával beszélgetünk, aki az úszóversenyeket, valamint a vízilabda- és labdarúgótornák mérkőzéseit fogja közvetíteni az Eurosporton a szombaton kezdődő tokiói olimpiáról. Természetesen igyekeztünk jósolgatni, hogy az ő sportjaiban mire lehetnek képesek a magyarok, és kiderült az is, hogy fér meg személyében az egyetemi doktorandusz és a sportkommentátor.

Hosszabbítás (2021. július 13., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. július 13., Kedd 15:00

Vasárnap befejeződött a labdarúgó Európa-bajnokság. Olaszország nyerte a trófeát, amivel végérvényesen visszakerült az elit csapatok közé azok után, hogy három évvel ezelőtt nem vehetett részt a világbajnokságon. A miértekről, és arról, milyen döntéseket hozott a fináléban és az addig vezető úton az angol szövetségi kapitány, Marosi Gergely sportújságíróval beszélgetünk.

A műsor második felében folytatjuk az Eurosport olimpiai csapatának legfontosabb tagjait bemutató sorozatunkat. Németh Gergely 13 éve már a csatornánál dolgozott, miközben arra készült, hogy 100 méteres síkfutásban megfussa az olimpiai szintet és részt vegyen a pekingi játékokon. Ez nem sikerült ugyan, de kommentátorként a harmadik olimpiájára készül, ezúttal pedig elmeséli, hogy milyen családi hagyományok vitték az atlétikapályára, és mi volt a legnagyobb sportélménye kommentátorként.

Hosszabbítás (2021. július 06., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. július 06., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Kevesebb, mint három hét van hátra a tokiói olimpiáig, úgyhogy ezúttal az egész műsort már az ötkarikás játékok jegyében töltöttük.
A Hosszabbítás első felében folytattuk az Eurosport kommentátorainak bemutatását, ezúttal Szántó Petra volt a vendégünk, aki elsősorban tenisszel és műugrással foglalkozik majd az olimpia alatt. Ennek kapcsán mesélt élete egyik legnagyobb sportélményéről a 2017-es budapesti vizes világbajnokságról, illetve arról, hogy hosszú idő óta először van arra esély, hogy magyar teniszezők érmet szerezzenek egy olimpián.
A műsor második részében a női kézilabda válogatotté volt a főszerep, hiszen a múlt héten kihirdette tokiói keretét Elek Gábor, a csapat szövetségi kapitánya. Hatalmas meglepetések nincsenek a keretben, bár a két debreceni beálló közül nem a junior világbajnok, és az elmúlt évek tornáin rendre szerepet kapó Tóvizi, hanem Bordás Réka utazhat Tokióba.

Hosszabbítás (2021. június 29., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. június 29., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Ugyan a magyar válogatottnak már véget ért a labdarúgó Európa-bajnokság, de múlt szerdán egy olyan élménnyel lettek gazdagabbak azok, akik megnézték a csapat müncheni, Németország elleni mérkőzését, amelyben nem sokszor az elmúlt 30 évben. A németekkel szemben elért döntetlenről, a szövetségi kapitány, Marco Rossi hatásáról, és Szalai Ádám kapitányi erényeiről beszélgettünk Marosi Gergely sportújságíróval.
A műsor második részében folytattuk olimpiai beharangozó sorozatunkat, és miután a múlt héten bemutatkozott egyik műsorvezetőnk, most a másikon volt a sor. Rév Dánielről kiderült, hogy hogyan szeretett bele a kézilabdába és a kézműves sörökbe, de az is, hogy mit vár a magyar női kézilabda válogatottól az előttünk álló olimpián.

Hosszabbítás (2021. június 22., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. június 22., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Két mérkőzésen van túl a magyar labdarúgó válogatott az Európa-bajnokságon, és nyugodtan mondhatjuk, hogy az egész világ csodálva figyelte a telt házas, több, mint 60 ezer nézővel megtelő Puskás Arénát a mieink első két meccsén. A portugálok ellen is sokáig tartotta magát a csapat, ám az első kapott gól után összeomlott (0-3), a világbajnoki címvédő Franciaország elleni 1-1-es bravúrdöntetlen viszont újra az öt évvel ezelőttihez mérhető focilázat indított el az országban. A mieink eddigi szerepléséről és az EB többi történéséről Marosi Gergely sportújságíróval beszélgettünk.

- A műsor második részében folytattuk olimpiai felvezető sorozatunkat, melyben ezúttal egyik állandó műsorvezetőnk, Farkasvölgyi Gábor mutatkozott be a hallgatóknak. Faga gyerekkorában kajakozott, így nagy álma válik valóra azzal, hogy a tokiói olimpiáról ő fogja közvetíteni a kajak-kenu versenyeket, amelyek ezúttal is magyar sikereket hozhatnak, de egy másik kedvenc sportja, a kosárlabda most debütáló 3x3-as változatának mérkőzéseit is közvetíti majd. A beszélgetésben kitértünk a magyar kajak-kenu válogatott esélyeire, és a kajak-kenu egyre sanyarúbb olimpiai helyzetére is.

Hosszabbítás (2021. június 15., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. június 15., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Alig egy hónap van hátra a tokiói olimpiáig, így folytattuk felvezető sorozatunkat, amelynek eheti vendége Horváth Mariann volt. A hatszoros világbajnok vívónak ugyan az olimpiákkal sportolóként nem volt szerencséje, kommentátorként viszont kivette a részét az elmúlt olimpiák szép magyar sikereiből.
Megkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet most először rendeznek Európa-szerte - pont egy világjárvány idején. Az első hétvége legdrámaibb pillanata a dán Christian Eriksen elájulása és újraélesztése volt, de természetesen szóba kerül a magyar válogatott és az első négy játéknap mérkőzései is. Beszélgetőtársunk Marosi Gergely sportújságíró volt.

Hosszabbítás (2021. június 08., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. június 08., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Hat hét múlva kezdődik a tokiói olimpia, aminek kapcsán sorozatot indítottunk, melyben bemutatjuk azokat a kommentátorokat, akik a legfontosabb sportágakat közvetíteni fogják az Eurosport adásában. A sorozat első részében Szabó Gáborral beszélgettünk arról, hogy hogyan került az atlétika és az úszás világába, hogy hiányzik-e a pályafutásából egy magyar aranyérem közvetítése, és hogy mire számít a mieinktől az előttünk álló olimpián.
A műsor második részében a hétvégén elrajtolt túraautó világkupával, a WTCR-rel foglalkozunk, ahol ebben az évben négy magyar autó és három magyar versenyző küzd a világ legjobbjai ellen. Arról, hogy mi változott a versenynaptárban, hogy lesznek-e ázsiai versenyek, és hogy mire megy Michelisz Norbert és a többi magyar versenyző, Lantos Andrást kérdeztük.

Hosszabbítás (2021. június 01., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. június 01., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Meglepetésre a Chelsea nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, miután a sorozat Portóba áthelyezett döntőjében 1-0-ra legyőzte a Manchester City-t. Arról, hogy a januárig bukdácsoló londoni csapatot hogyan rázta gatyába egy edzőváltás, és hogy miért gondolkodta túl Josep Guardiola a mérkőzést, Dajka Balázzsal, a 24.hu újságírójával beszélgettünk.


- Vasárnap véget ért a Giro d'Italia, amire Valter Attila és Dina Márton remek szereplésének köszönhetően a magyar közönség sokkal nagyobb része figyelt, mint korábban. A versenyről, a magyarok teljesítményéről és arról, hogy mekkora munka egy háromhetes kerékpárversenyre felkészülni, Bodnár Gergőt, az Eurosport kommentátorát kérdeztük.

Hosszabbítás (2021. május 25., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. május 25., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Két világkupa versenyen túl és az olimpiai válogatón valamint az Európa-bajnokságon innen kerestük meg Hüttner Csabát, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitányát, hogy mondja el, hogyan áll az olimpiai felkészülés. A magyar csapat a maximálisan megszerzett 18 kvótából 17-et szerzett meg, ám a programnak köszönhetően minden síkvízi számban szurkolhatunk majd a magyar versenyzőknek Tokióban!

- A műsor második felében visszatérő vendégünkkel, Tőrös Balázzsal beszélgettünk arról, hogy mik voltak az NBA alapszakaszának legérdekesebb történései, hogyan lett újra releváns csapat az éveken át csúfolt New York Knicksből, és hogy mit vár a hétvégén elkezdődött rájátszástól.

Hosszabbítás (2021. május 18., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. május 18., Kedd 15:00

Vendégeink, témánk:

 

- Az elmúlt héten kerékpár-lázban égett Magyarország, hiszen miközben zajlott hazánk legfontosabb országúti versenye, a Tour de Hongrie, egy magyar kerékpáros, Valter Attila vezette három napon keresztül az év első háromhetesén, a legendás Giro d'Italián az összetett versenyt, és viselte az ezzel járó rózsaszín trikót. Műsorunkat ennek a két eseménynek szenteltük, az adás első felében Eisenkrammer Károllyal, a Tour de Hongrie főszervezőjével beszélgettünk a magyar verseny idei érdekességeiről, a másodikban pedig Lantos András, az Eurosport Girót közvetítő kommentátora mesélte el, hogyan jutott egy csömöri srác a világ legjobb kerékpárosai közé.

Hosszabbítás (2021. május 11., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. május 11., Kedd 15:00

Az adás témái és megszólalói:

Az előző héten bő 30 fős keretet hirdetett Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közelgő Európa-bajnokságra. A keret legnagyobb hiányzója Dzsudzsák Balázs. Dzsudzsák helyzetéről és a válogatott keretéről beszélgettünk Marosi Gergely sportújságíróval.

Négy versenyen van túl a 2021-es Forma-1-es szezon, és az eddigiek alapján Lewis Hamilton és Max Verstappen párharca határozhatja meg az egész évet. Wéber Gábort, az M4 Sport kommentátorát kérdeztük.

Hosszabbítás (2021. május 04., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. május 04., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Szombaton kezdődik az országúti kerékpáros szezon egyik legfontosabb versenye, az Olaszországban megrendezett háromhetes, a Giro d'Italia. A mezőny magyar versenyzőjével, Valter Attilával beszélgetünk az új csapatáról, a szezon eddigi versenyeiről, és arról, mire számít magától az olasz körversenyen.

- Hétfőn lezárult a snooker világbajnokság, amely az immáron négyszeres világbajnok Mark Selby győzelmét hozta. Az eseményekről, illetve a snooker útkereséséről Buzás Gábort, az Eurosport kommentátorát kérdeztük.

Hosszabbítás (2021. április 27., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. április 27., Kedd 15:00

Témánk:

 

- Az elmúlt hét legfontosabb sporteseménye nem is egy esemény volt, hanem egy nagy bejelentés, majd három napon belül a résztvevők szinte teljes Hátra, arc!-a. Az európai Szuperliga, a leggazdagabb labdarúgócsapatok külön bajnoksága egyelőre elbukott a szurkolók ellenállásán, de a klubok anyagi helyzete arra utal, hogy a történetnek nem a múlt heti PR-katasztrófa lesz a vége.
A témáról Mártha Bence focibloggerrel és Marosi Gergely sportújságíróval beszélgettünk.

Hosszabbítás (2021. április 20., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. április 20., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Szombaton elkezdődött a snooker világbajnokság, amely ezúttal is nehezen megtippelhető, hiszen a legnagyobb esélyesek vagy nagyon sokat játszottak a szezonban, ami miatt fáradtak, vagy nem szokták elbírni a Crucible színházban mindig fokozottan jelenlévő nyomást. Arról, hogy ezt a helyzetet ki használhatja ki, Buzás Gábort, az Eurosport kommentátorát kérdeztük.

- Áll a bál Münchenben: a sikeredző Hansi Flick, akivel a német csapat nyáron megnyerte a Bajnokok Ligáját, távozik a szezon végén, mivel úgy érzi, nem kap megfelelő támogatást a klubvezetést uraló legendáktól a sportigazgató Hasan Salihamidžićcsel szembeni vitában. A történet hátteréről Haraszti Ádámmal, a SportTV kommentátorával beszélgettünk, de szóba kerül az európai topcsapatok új kezdeményezése, a Szuperliga is.

Hosszabbítás (2021. április 13., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. április 13., Kedd 15:00

Vendégeink, témánk:

 

- Az elmúlt hét egyik legnagyobb politikai vitát kiváltó eseménye volt Petry Zsolt menesztése a Hertha BSC labdarúgó csapatától. Az egykori válogatott kapusedző nyilatkozatával sok szempontból foglalkoztak már a magyar sajtótermékek, mi elsősorban a német futballkultúra és az ottani szokások szempontjából igyekeztünk körüljárni az eseményeket: Szathmári Attilával, az Eurosport kommentátorával, aki évekig közvetítette a német Bundesliga eseményeit.

- A műsor második felében a múlt héten lezajlott major golftornáról, a Mastersről beszélgettünk, arról, hogy miért ez az egyik legnehezebb torna az évben, a kiemelt státuszáról, és a győztesről, Hideki Matsuyamáról.

Hosszabbítás (2021. április 06., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. április 06., Kedd 15:00

A 2020. április 14-i adás ismétlése:


- A Wikipédia oldala szerint magas, erős testi felépítésű sportember. Sportolóként teniszezett a BSE-ben, a Spartacusban és az Újpestben is, sőt légióskodott Bécsben is. Tagja volt a csodatevő Davis-kupa csapatnak,amely 95-ben az ausztrálokat verte a Kisstadionban. Jelenleg a Davis-kupacsapat kapitánya, szakkommentátor és két tinédzser édesapja, nem mellesleg egy végtelenül szórakoztató és vicces személyiség. Ő nem más, mint Köves Gábor egykori teniszező, akivel egész órán át beszélgetünk a Hosszabbítás magazinban.

Hosszabbítás (2021. március 30., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. március 30., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Míg felnőtt labdarúgó válogatottunk fordulatos mérkőzésen játszott döntetlent az esélyesebb Lengyelországgal az első világbajnoki selejtezőjén, addig az U21-es csapatunk már az első két mérkőzése elvesztése után búcsúzott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A miértekről Dajka Balázs - t, a 24.hu újságíróját kérdeztük.

- Elkezdődött a 2021-es Forma-1-es világbajnoki szezon, amelynek első versenye szenzációs izgalmakat hozott Bahreinben. Arról, hogy ez várható-e az egész évben, Németh Dániellel, az eurosport.hu újságírójával beszélgettünk.

Hosszabbítás (2021. március 23., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. március 23., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Sikerrel vette a hétvégi győri olimpiai kvalifikációs tornát a magyar női kézilabda válogatott, így 2008 után lehet ott ismét a csapat az ötkarikás játékokon. A mieink játékáról és a keret összeállításának érdekességeiről Mártha Bence kézilabda-szakíróval beszélgettünk. Az olimpiai selejtező mellett szinte egy mini olimpiát rendez Magyarország ezekben a hetekben, hiszen a labdarúgó Bajnokok Ligája és Európa-liga kieséses mérkőzései mellett volt Budapesten vívó világkupa és birkózó olimpiai selejtező, a napokban kezdődik az U21-es labdarúgó Eb az ország négy városában, és májusban úszó Európa-bajnokságot is rendezünk. Arról, hogy ez a jelenlegi járványhelyzetben mennyire jó ötlet, Marosi Gergely sportújságírót kérdeztük.

Hosszabbítás (2021. március 09., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. március 09., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Teljes gőzzel pörög a koronavírus-járvány árnyékában is az országúti kerékpáros szezon, lezajlottak az első egy- és többnapos versenyek, ezen a héten pedig egyszerre mutatják meg magukat a világ legjobbjai Franciaországban és Olaszországban egyhetes versenyeken. A múlt hétvégi Strade Bianchén látott fenomenális teljesítményről, a magyar kerékpárosok eddigi teljesítményéről, és az eheti versenyekről Lantos Andrással, az Eurosport kommentátorával beszélgettünk.

- Műsorunk második fele ezúttal is a golfé volt, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben is sokat foglalkoztunk a sportággal. A mögöttünk hagyott hétvégén viszont olyan ütéseket láthattunk, amelyek örökre megváltoztathatják a nagyon hagyományos sportot, és ha már golf, beszélgettünk az eheti Players Championship tornáról, amely a játékosok kedvence, és a golfsport ötödik legfontosabb egyéni versenye.

Hosszabbítás (2021. március 02., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. március 02., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Nagyon ritkán fordul elő manapság Magyarországon az, hogy egy élsportoló egy társadalmi kérdésben a kormány álláspontjával szembemenve álljon ki a véleménye mellett. Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó válogatott kapusa megtette ezt a "A család az család" kampány részeként, Facebook-posztjára pedig gyűlölködő kommentek százai érkeztek reakcióként.
Arról, hogy a futballközeg hogyan működik, mennyire hasonlítható a magyar helyzet az olaszhoz és, hogy miként szülhet gyűlöletet az, ha valaki az elfogadásra szólítja fel követőit, Mártha Bencével beszélgettünk.

- A műsor második felében Tiger Woodsról, minden idők talán legjobb golfozójáról volt szó, aki a múlt héten súlyos autóbalesetet szenvedett, és könnyen elképzelhető, hogy a pályafutása is véget ért komplex lábsérülései miatt.
Woodsnak a golfban és az egyetemes sportban betöltött szerepéről beszélgetett a két műsorvezető: Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel.

Hosszabbítás (2021. február 23., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. február 23., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Szinte hihetetlen módon az Európai Kézilabda Szövetség illetékesei úgy döntöttek, hogy a női Bajnokok Ligájából a koronavírussal kapcsolatos utazási korlátozások miatt elmaradt mérkőzések eredményeit önhatalmúlag kijelöli, így például a norvég Vipersnek három meccsét is a zöld asztal mellett döntötték el. Erről, és hogy a kialakult helyzet hogyan érinti a magyar csapatokat, Bartha Zoltánnal, a SportTV kommentátorával beszélgettünk.

- A műsor második felében snookerrel folytattuk, hiszen óriási meglepetésre egy olyan játékos nyerte a vasárnap véget ért Welsh Opent, akinek a győzelmére 750-szeres pénzt fizettek a fogadóirodák, de szóba került az eheti torna, a Players' Championship, ahol az idei kereseti lista legjobb 16 játékosa szerepel. Beszélgetőpartnerünk Buzás Gábor, az Eurosport kommentátora volt.

Hosszabbítás (2021. február 16., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. február 16., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Kedd este folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, megkezdődik a kieséses szakasz. Rögtön az első nap lesz egy slágerpárosítás: Barcelona - Paris St. Germain, mi talán mégis inkább a Lipcse és a Liverpool mérkőzésére figyeltünk, amelyet ráadásul Budapesten rendeznek. A várható esélyekről, a pályára lépő csapatok formájáról és helyzetéről Marosi Gergely sportújságíróval beszélgettünk.

- A műsor második felében a teniszé volt a főszerep, bő egy hete zajlik az év első Grand Slam tornája, az Australian Open, amelynek egyik legjobb meccsét Fucsovics Márton nyerte meg a korábbi győztes Stan Wawrinka ellen. A torna meglepetéseiről, a nézők előtti játékról és a várható folytatásról kérdeztük Szántó Petrát, az Eurosport kommentátorát.

Hosszabbítás (2021. február 09., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. február 09., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Ezúttal is két témával jelentkeztünk, igaz az egyik talán vidámabb, mint a másik.
Az adás első részében állandó NFL szakértőnkkel, Buday Zoltánnal értékeltük a magyar idő szerint hétfő hajnalban lejátszott Super Bowlt, amely a Tampa Bay és Tom Brady sikerét hozta.


- A műsor második részében felültünk a nosztalgiavonatra, miután egy darabig a mai volt a Hosszabbítás utolsó rádiós adása. Egy korszak egyelőre véget ér a műsor és a műsorvezetők életében is, éppen ezért az adás második felében felidéztük legkedvesebb emlékeinket, visszaemlékeztünk azokra az adásokra, amelyek ilyen-olyan oknál fogva emlékezetesek maradtak számunkra.

Hosszabbítás (2021. február 02., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. február 02., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Műsorvezetőink kiértékelték a férfi kézilabda világbajnokságon várakozáson felüli teljesítményt nyújtó magyar válogatott szereplését, majd az adás második felében Buday Zoltánnal, állandó NFL-szakkommentátorunkkal a hétvégi Super Bowl-t vezették fel, érdekességekkel, statisztikákkal és egy kis esélylatolgatással

Hosszabbítás (2021. január 26., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. január 26., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

Ahogyan közeledik az idénre halasztott tokiói olimpia időpontja, úgy válik bizonytalanabbá a játékok megrendezése. Annak érdekében, hogy biztonságban le lehessen bonyolítani a sporteseményeket, előkerült lehetőségként az, hogy a sportolókat és az utazó stábtagokat soron kívül be kellene oltani. De mennyire etikus életerős fiatal embereket veszélyeztetett állampolgárok elé sorolni azért, hogy meg lehessen rendezni az olimpiát? És egyáltalán: a szervezők, vagy a NOB előírhatja az olimpiára akkreditált személyeknek a kötelező védőoltást?
A nagyon bonyolult, a sporton bőven túlmutató témának szenteltük a Hosszabbítás adását, vendégünk volt Marosi Gergely, sportújságíró, aki a napokban írt cikket a témában, illetve Szabó Gábor, az Eurosport vezető kommentátora.

Hosszabbítás (2021. január 19., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. január 19., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Február elején veszi kezdetét az évad első Grand Slam tenisztornája, az Ausztrál Open. A viadal a koronavírus-járvány árnyékában kerül megrendezésre, a játékosok egy részére pedig már most is komoly megpróbáltatás vár, hiszen kéthetes karanténba kellett vonulniuk.
Vannak, akik nehezen bírják az ötcsillagos szállodában való létet, egyesek teniszpályás magánházat, mások fodrászt követelnek. Hogy jogosak-e a játékosok és hozzátartozóik követelései, vagy sem, hogy van-e egyáltalán értelme ilyen helyzetben egy ekkora volumenű tornát megrendezni, arról Szántó Petrával, az Eurosport tenisz kommentátorával beszélgettünk.


A műsor második részében a golf került terítékre, ennek apropója pedig nem más, mint az, hogy az Eurosport az idei esztendőtől kezdve élőben közvetíti a világ első számú golfsorozatának, a PGA Tour versenyeit.
Műsorunk vendége volt az Eurosport golf kommentátora, Németh Gergely, akivel arról beszélgettünk, hogy egy ilyen közvetítés mennyiben segítheti a sportág szélesebb körrel való megismertetését, népszerűsítését, illetve, hogy mindebben mekkora szerepe lehet egy kommentátornak.

Hosszabbítás (2021. január 12., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. január 12., Kedd 15:00

Témáink:

- Adásunkban előre tekintünk, hiszen két fontos sportesemény is kezdődik szerdán. Észak-Amerikában elindul a világ legerősebb jégkorong ligája, az NHL alapszakasza, amelyet ezúttal nem buborékban, hanem elég érdekes változtatások közepette rendeznek meg.
A műsor második felében pedig a férfi kézilabda világbajnokságé volt a főszerep, amelyet most először bonyolítanak majd le 32 csapattal, köztük a magyar válogatottal. Mikler Rolandék a tavaly remekül sikerült Európa-bajnokságon látottakból merítve szeretnék tovább építeni a csapatot a jövő januári, hazai Eb-re.

Hosszabbítás (2021. január 05., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2021. január 05., Kedd 15:00

Vendégeink, témáink:

 

- Az új évben elsőként, két beharangozó anyaggal jelentkezett a Hosszabbítás magazin.
Műsorunk első részében állandó NFL szakértőnkkel, az Aréna4 csatorna szakkommentátorával, Buday Zoltánnal vezettük fel az észak-amerikai futball bajnokság rájátszását.

Majd a műsor második részében az autósport szerelmeseihez fordultunk és elhoztuk számukra kedvenc kommentátorukat, Lantos Andrást, akivel a Michelisz Norbert fémjelezte WTCR sorozatot, valamint Lanti személyes kedvencét, az endurance-sorozat 2021-es idényét vezettük fel.

Hosszabbítás (2020. december 22., kedd 15:00)

Műsorvezetők:
Rév Dániel
Farkasvölgyi Gábor

2020. december 22., Kedd 15:00

Vendégünk, témáink:

 

- Igazi karácsonyi ajándék az NBA-rajongók számára, hogy két nappal szenteste előtt kezdetét veszi az amerikai kosárlabda-bajnokság. Természetesen a honi rajongóknak mi is szerettünk volna kedveskedni, így kivel mással vezettük volna fel a 2020-2021-es bajnokságot, mint az ország talán legnépszerűbb NBA-szakértőjével: Tőrös Balázzsal.


- Műsorunkban szó volt kézilabdáról is, hiszen nem mehetünk el szó nélkül a női válogatott Európa-bajnoki szereplése mellett. A válogatott kudarca számos kérdést vetett fel, ezekre a kérdésekre próbált választ találni a két műsorvezető.