„Klubrádió

Archívum

Keresés az archívumban

Azt beszélik (2023. december 08., péntek 15:00)

2023. december 08., Péntek 15:00

Debrecenben pillanatnyi remény támadt, hogy megakadhat az akkumulátorgyár építése, de az építtető cég sajtótájékoztatóján nem ez derült ki – hogy mit tudni és mit nem, arról Polgár TóthTamás, a debreciner.hu újságírója számolt be.

Bod Péter, a Népszava munkatársa a szegedi politikai játszmákról adott hírt.

Weil Zoltán az egriszin.hu-tól arról számolt be, hogy Eger és Heves megye lakossága is jelentősen csökkent a népszámlálási adatok alapján – és ez a politikára is kihat.  

Azt beszélik (2023. december 01., péntek 15:00)

2023. december 01., Péntek 15:00

A  három legnagyobb Békés megyei város lakosságának megfelelő számú ember tűnt el a rendszerváltás óta a Viharsarokról – Bod Tamás összegezte az elkeserítő népszámlálási adatokat.

Huszka Imre a kapost.hu-tól egy kaposvári szemételszállítási történetet mesélt el, itt a kormányhivatal cselekszik érthetetlen módon.

Szilágyi József a nyugat.hu-tól pedig arról számolt be, hogy az egykori legendás szombathelyi focicsapat, a Haladás fénye hogyan és miért kopott meg. 

Azt beszélik (2023. november 24., péntek 15:00)

2023. november 24., Péntek 15:00

Az akkumulátorgyárak mellett újra téma a debreceni oltóanyaggyár, az a közös bennük, hogy köz nélküli közmeghallgatással dőlhet el a sorsuk – erről PolgárTóth Tamás, a debreciner.hu munkatársa számolt be.

Aztán Szegedre naponta szállítják a Földközi-tengerről a tenger gyümölcseit a Dóm alatti étteremben, stadionja is van az egyháznak, de most egy erdőt akarnak kivágni, hogy a helyén felépüljön egy újabb katolikus iskola – mondta Bod Péter, a Népszava újságírója Szegedről.

Bethlen Tamás a borsod24.hu-tól pedig a városának oly kedves miskolci villamosról mesélt, viszontagságokról és szépségekről is. 

Azt beszélik (2023. november 17., péntek 15:00)

2023. november 17., Péntek 15:00

Közbeszerzési bundák Gyula térségében – erről Bod Tamás, a Magyar Narancs munkatársa számolt be-

A Modern Magyarország Program megszüntetésének egri következményeiről Weil Zoltántól, az egriszin.hu újságírójától hallhattak.

Babos Attila, a szabadpecs.hu főszerkesztője pedig elmondta, hogy hogyan derítették fel Tiborcz István cégbirodalma befolyásának nyomait Pécsett. 

Azt beszélik (2023. november 10., péntek 15:00)

2023. november 10., Péntek 15:00

Arra kértük tudósító kollégáinkat, hogy foglalják össze: mit jelent városuk számára az, hogy a kormány váratlanul lezárta a Modern Magyarország programot.

Polgár Tóth Tamás a debreciner.hu-tól debreceni helyzetet mondta el, de előbb beszámolt az akkumulátorgyárral kapcsolatos, a héten kezdődő perről is,

Bod Péter a szegedi megvalósult és elmaradt fejlesztésekről, továbbá az áldatlan vonatközlekedési helyzetről beszélt saját tapasztalat alapján is

Gunity Gábor pedig Kecskemétről a kecsup.hu-tól arról számolt be, hogy miért csalódtak a város lakói a váratlanul és koncepció nélkül félbehagyott fejlesztési tervek miatt.  

Azt beszélik (2023. november 03., péntek 15:00)

2023. november 03., Péntek 15:00

Egyszáz éves terv – az M9-es autópálya nyomvonala. Régi vágy, hogy ne Budapesten keresztül lehessen csak közlekedni a nagyvárosok között, de a megvalósítás várat magára. Újra és újra újabb ötletek kerülnek elő, ezúttal Kaposvárott, miközben a már húsz éve erre a célra megépített Szekszárdi híd nem kapta meg eredi funkcióját. Huszka Imre a kapost.hu-tól számolt be a részletekről.

Debrecenben – mondja Polgár Tóth Tamás a debreciner.hu-tól – hirtelen gombamód szaporodnak az álcivil szervezetek, amelyek az akkumulátorgyárak ellen tiltakozók ellenlábasai szeretnének lenni.

Szombathelyen megtanultak az egyre több Fülöp-szigetekről érkező vendégmunkással élni – mondja Józing Antal a nyugat.hu-tól, aki néhányuktól megkérdezte azt is, milyen nálunk vendégmunkásnak lenni. 

Azt beszélik (2023. október 27., péntek 15:00)

2023. október 27., Péntek 15:00

Mit várhatunk a közelgő önkormányzati választásoktól, ki kivel szövetkezik, ki kit fúr, és ki látja a jövőjét mégis inkább a kormánypártok környékén.

Kollégáink, Miskolcról Bethlen Tamás,borsod24.hu -tól, a Kecskemétről Falusi Norbert a kecsup. hu-tól, Egerből pedig Weil Zoltán, az egriszin.hu-tól ezt az étlapot hozták, aztán persze még minden változhat. Követni fogjuk, hogy merre.

Azt beszélik (2023. október 20., péntek 15:00)

2023. október 20., Péntek 15:00

Október 23-a előtt nagy kérdés, hogy hol milyen a hangulat és a mindenkit foglalkoztató esemény.

Polgár Tóth Tamás a debreciner.hu-tól azt mondta: forró őszt ígérnek az akkumulátorgyárak ellen.  

Babos Attila a szabadpecs.hu-tól Pankotai Lilivel beszélgetett, akit amúgy újra hallhatunk Budapesten az október 23-i tüntetéseken.

Bod Péter arról az örömünnepről számolt be, amelyet Karikó Katalin immár Nobel-díjasként történő szegedi látogatása okozott.

Weil Zoltán az egriszin.hu-tól pedig Eger egy újabb egykori büszkeségének, Szenátor-háznak a bezárásáról számolt be.  

Azt beszélik (2023. október 13., péntek 15:00)

2023. október 13., Péntek 15:00

Hraskó István a kecsup.hu-tól annak járt utána, hogy bár még sohasem volt ennyire szükség  iskolapszichológusokra mint most, Kecskeméten 2000 gyerekre jó ha jut egy.

Szilágyi József, nyugat.hu újságírója azt mondta el, hogy hogyan maradt magánkórház nélkül hoppon Szombathely.

Weil Zoltán Egerből a Lenkey-ház méregdrága felújítása okán bennfentes pályáztatásra gyanakszik.

Végül még egy kis Kecskemét: Gunity Zoltán egy utca történetét mesélte el, ahol csupán a szerencsén múlik, hogy mikor van közvilágítás és mikor kell a sötétben botorkálni. A téma örökzöld, különösen, hogy az ottani lámpákat is Tiborcz szereltette anno. 

Azt beszélik (2023. október 06., péntek 15:00)

2023. október 06., Péntek 15:00

Szeged boldog Karikó Katalin Nobel díja miatt – közben a helyi Fidesz új elnököt választott egy volt DK-s egyiptomi üzletember személyében. Erről Bod Péter, a Népszava szegedi munkatársa tudósított.

Huszka Imre a kapost.hu-tól elmondta: a város nagy büszkesége lehetne az ott éppen húsz éve kezdődött színészképzés, a mostani kurzusbarát egyetemi vezetés azonban mindezt elhallgatja, és a diákok előadásaiból sem kaphat már a közönség ízelítőt. 

Bethlen Tamás, a borsod24.hu újságírója arról számolt be, hogy hatalmas a fesztiváldömping a megyében – kérdés, hogy ez összefügg-e a közelgő választásokkal. 

Azt beszélik (2023. szeptember 29., péntek 15:00)

2023. szeptember 29., Péntek 15:00

Polgár Tóth Tamás, a debreciner.hu-tól a debreceni választási előkészületekről és az ellenzéki esélyekről számolt be

Huszka Imre a kapost.hu-tól azt érzékeltette, hogy hogyan kerülnek ejtőernyős káderek az ellenzéki városokból a fideszes Kaposvárra

Szilágyi József a nyugat.hu-tól pedig elmondta, hogy a tervek szerint fognak-e fázni télen a szombathelyi közintézményekben

Végül Weil Zoltánnal az egriszin.hu újságírójával visszatértünk az Eger-Szilvásvárad vasút helyzetére

Azt beszélik (2023. szeptember 22., péntek 15:00)

2023. szeptember 22., Péntek 15:00

Miközben napról napra függesztenek fel beruházásokat, vélhetően a közelgő önkormányzati választás miatt egyre-másra kecsegtetik új beruházásokkal a régiókat.

Bod Péter, a Népszava munkatársa azt mondta Szegedről, hogy négy sávos autóutat ígértek Debrecen és Szeged közé, de ennek a részletei homályban maradtak.

Huszka Imre, a kapost.hu és az Átlátszó újságírója azt foglalta össze, hogy nem tudni, az ígéretekkel ellentétben miért nem lesz a hadiipar fellegvára Somogy megye székhelye

Weil Zoltán, az egriszin.hu újságírója pedig a szilvásváradi vasútvonal felszámolásának történetét mesélte el. 

Azt beszélik (2023. szeptember 15., péntek 15:00)

2023. szeptember 15., Péntek 15:00

Weil Zoltán Egerből, az egriszin.hu-tól jelentkezett egy folyamatban levő bírósági ügyről. A tét, hogy felmentenek-e egy tüntetésen riasztópisztollyal fenyegetőző ellentüntetőt.

Balogh Robertet a szabadpecs.hu-tól megérintett egy fogyatékkal élő gyermeket ápoló család története.

 Bethlen Tamás a borsod24.hu-tól pedig arról számolt be, hogy a vérplazma-bizniszből hogyan gazdagodik a legszegényebb településeken is a NER holdudvara. 

Azt beszélik (2023. szeptember 08., péntek 15:00)

2023. szeptember 08., Péntek 15:00

Államilag támogatott Horthy-kultusz és annak következményei Kenderesen és környékén, kétségbeesetten kapkodó Fidesz Szegeden és egy kistelepülési iskola megszűnése voltak a mai témáink.

Akik jelentkeznek friss történeteikkel:

Bethlen Tamás a borsod24.hu-tól

Bod Péter a Népszva munkatársa Szegedről

Józing Antal a nyugat.hu-tól 

Azt beszélik (2023. szeptember 01., péntek 15:00)

2023. szeptember 01., Péntek 15:00

Nem múlik el nap anélkül, hogy valahol ne akarnának egy akkumulátorgyárat vagy más környezetszennyező ipari létesítményt telepíteni. Hogyan változik meg a település, ha mondjuk egy konténervárost telepítenek a belterületére? Polgár Tóth Tamás a debreciner.hu-tól hozott példaértékű történetet.

Weil Zoltán Egerből, az egriszin.hu-tól egy iskolapéldát mesélt el arról, hogy hogyan kerül az immár második generációs NER-ifjak kezébe minden, ahol csak pénz van.

Bethlen Tamás a borsod24.hu-tól pedig a most kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház születésnapjáról számolt be, ami a város és a környék, és egyáltalán: a magyar kultúra ünnepévé vált. 

Azt beszélik (2023. augusztus 25., péntek 15:00)

2023. augusztus 25., Péntek 15:00

Sárvár, Debrecen és Szeged voltak a mai helyszíneink.

Józing Antal nyugat.hu-tól arról tudósított, hogy körbejárják a környék városait, köztük a második legnagyobb Vas megyei várost, Sárvárt, amely a turizmusáról híres – mégsem ez a legnagyobb bevételi forrás, hanem az ipar. Ott is megjelentek az ázsiai vendégmunkások. Nem mellesleg Simicska Lajos egykori hatalma is is befolyással volt a városra.

Polgár-Tóth Tamás Debrecenből arról számolt be, hogy a város méltán híres örökös fideszes politikusa, Kósa Lajos milyen kijelentésekkel hergeli éppen a közvéleményt.

Bod Péter, a Népszava munkatársa pedig Szegedről számolt be az ország legrégebbi, és nem mellesleg környezetbarát zenei fesztiváljáról.

 

Azt beszélik (2023. augusztus 04., péntek 15:00)

2023. augusztus 04., Péntek 15:00

Hraskó Istvánnal, a kecsup.hu újságírójával megnéztük, hány pedagógus hiányzik pillanatnyilag Bács-Kiskun megyében.

Babos Attila, a szabadpecs.hu főszerkesztője arról számolt be, hogy talán megérkezhetnek az akkumulátorgyárak Baranyába is.

Czapkó Dorottya, a maszol.hu főszerkesztője a NER-nek, ezen belül a miniszterelnöknek a bulibárókhoz való sajátos vonzódásáról számolt be – Nagy Grófó szobrot kapott ugyanis Szolnokon. 

Azt beszélik (2023. július 28., péntek 15:00)

2023. július 28., Péntek 15:00

Szolnok, Debrecen, Körmend és Eger voltak a helyszíneink.

Polgár-Tóth Tamás, a debreciner.hu szerkesztője egy meglepetésszerű Orbán-ellenes tiltakozásról számolt be a Campus-fesztiválról.

Szilágyi József, a nyugat.hu újságírója egy körmendi történetet mesélt, ahol a Fidesz ellenzéke lényegében a Fidesz.

Weil Zoltán Egerből az új közösségi rollerek és a város ellenállásának történetét mesélte el.

De mindenekelőtt Szolnok, ahol a bíróság tegnap úgy döntött: letartóztatja azt az orvost, akit hatalmas mennyiségű hálapénz elfogadásával gyanúsítanak. Az ügy hátteréről Czapkó Dorottyával, a szol24.hu főszerkesztőjével beszélgettünk.

Azt beszélik (2023. július 21., péntek 15:00)

2023. július 21., Péntek 15:00

Bod Péter, a Népszava munkatársa Szegedről egy olyan beruházásról beszélt, amely nagyságrendekkel túl mutat a mostanság rendszer szintű akkumulátorgyár-divaton.

Bethlen Tamás, a borsod24.hu szerkesztője Miskolcról egy energiaital-ipari nagyvállalkozásról számolt be.

Huszka Imre, a kapost.hu újságírója a kaposvári tankerületben omladozó iskolákat és egyben az ezekhez kapcsolódó, valószínűleg elpanamázott beruházásokat ismertette.

Azt beszélik (2023. július 14., péntek 15:00)

2023. július 14., Péntek 15:00

Szombathely, Szeged és Eger voltak az adás helyszínei.

Fodor Ármin, a nyugat.hu szerkesztő-újságírója arról számolt be, hogy a szombathelyi matektanárok is a lábukkal szavaznak a státusztörvényre. Bod Péter szeged.hu-tólkét, bűnügyekkel vádolt önkormányzati képviselő történetét mesélte el, Weil Zoltán egriszin.hu-tól pedig az gazdátlanul álló egri laktanyáról tudósított.

Azt beszélik (2023. július 07., péntek 15:00)

2023. július 07., Péntek 15:00

Debrecen és az akkumulátorgyárak újabb fejleményei, egy önkormányzati kampányba átforduló kaposvári szemétügy és a kivéreztetett egri zenekar jellemző története szerepelnek a mai étlapon, Polgár -Tóth Tamás, a debreciner.hu-tól, Huszka Imre, a kapost.hu-tól és Weil Zoltán, az egriszin.hu-tól.

Azt beszélik (2023. június 30., péntek 15:00)

2023. június 30., Péntek 15:00

A szolnoki Tisza, szombathelyi Savaria, miskolci Avas és a többiek – igen, képeslapokról, netán személyes élményekből is ismerhetik őket. Városaink ikonikus szállodáiról volt szó, amelyek éppen – nem mondok szebb szót – ott rohadnak a központokban. Czapkó Dorottya a szolnoki, Józing Antal a szombathelyi, Bethlen Tamás pedig a miskolci helyzetnek járt utána.

Azt beszélik (2023. június 16., péntek 15:00)

2023. június 16., Péntek 15:00

Néha reménytelennek tűnő ügyek kerülnek előtérbe, olyanok, amelyekről megfeledkezni voltunk hajlamosak. Ebben az adásban három olyan történetet hoztunk, amelyek csontvázként estek ki a szekrényből.

A Kaposvár melletti Taszáron a délszláv háború idején stratégiai fontosságú NATO-repülőtér hasznosítása régóta elhallgatott téma, most pedig attól tartanak, hogy valami olyan célra használják majd, ami éppen senkinek sem kellene. Erről Huszka Imre számolt be.

Bod Péter Szegedről pedig azt vette sorra, hogy mi mindent ígért a miniszterelnök a Modern Városok programban a választási kampány hevében, mi volt ebből reális és aztán ebből mi valósult meg; vagy inkább mi nem.

Hraskó István Kecskemétről pedig egy már majdnem elfelejtett bűnügyről tudósított. Aligha egyedi eset, hogy sportolók álkifizetése a csalások tárgya. 

Azt beszélik (2023. június 09., péntek 15:00)

2023. június 09., Péntek 15:00

Debrecenben a diákok nem hagyják magukat, Pécsett a kormánypárt már javában szervezi a jövő évi önkormányzati választásra azt a jelöltet, aki visszaveheti a várost a jelenlegi ellenzéki vezetéstől, Egerben pedig nem jut turizmusfejlesztésre pénz.

Ezeket a témákat jártuk körbe vendégeinkkel: Polgár-Tóth Tamással a debreciner.hu -tólBabos Attilával a szabadpecs.hu-tól és Weil Zoltánnal az egriszin.hu-tól.

Azt beszélik (2023. június 02., péntek 15:00)

2023. június 02., Péntek 15:00

Eger, Kaposvár és Miskolc voltak a mai látogatásaink helyszínei.

Szó volt arról, hogy legjobban tesszük, ha Egerbe gyalog megyünk mostanság, de semmiképpen sem autóval. Erről Weil Zoltán számolt be az egriszin.hu-tól. Aztán Huszka Imrét a kapost.hu-tól arról kérdeztük, hogy miérttátonganak üresen Kaposvár főutcáján az üzlethelységek. Végül arról, hogy feléled a borsodi woodstock-legenda, rock-nosztalgia buli lesz Miskolcon. Bethlen Tamást a borsod24.hu-tól hallták.

Azt beszélik (2023. május 26., péntek 15:00)

2023. május 26., Péntek 15:00

Polgár-TóthTamás, a debreciner.hu újságírója mi másról, mint az akkumulátorgyár elleni tiltakozás újabb fejezetéről számolt be

Józing Antal a nyugat.hu-tól arról beszélt, hogy hogyan lehetetlenítik el az egész régióban a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

Weil Zoltán Egerből, az egriszin.hu-tól pedig arról mesélt, hogy a legendás egri vár környékén fütyülnek a turizmus fejlesztésére. De neki azért van jó híre is.

Azt beszélik (2023. május 19., péntek 15:00)

2023. május 19., Péntek 15:00

Bethlen Tamás, a borsod24.hu szerkesztője jelentkezett először, kiderült, hogy miért vittek több tucat futóbringás ovist egy felsőzsolcai bicikliút politikusokkal terhelt megnyitására. Itt volt Balog Robert Pécsről, ő most igazolt a szabadpecs.hu-ról, és arról számolt be, hogy miért menekülnek tömegesen a fiatalok egy egyetemi városból külföldre. És végül bor és borfesztivál – Bod Péter Szeged ünnepéről mesélt. 

Azt beszélik (2023. május 12., péntek 15:00)

2023. május 12., Péntek 15:00

Debrecen sokat szerepelt ezen a héten is a hírekben, a kormány tizenkilencre lapot húzott és a újabb kínai akkumulátorgyárat akar építeni. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre szokás szerint ezúttal sincsenek megnyugtató, sőt semmilyen válaszok. Eger környékén, Recsken új bányát nyit egy, nem meglepő módon NER-közeli cég, az eset még akkor is állatorvosi lóként nézhető, ha nem biztos, hogy ennek a beruházásnak nem lehet megtalálni az észszerűségét. Erről Weil Zoltán, az egriszin.hu újságírója beszélt.  

És egy jó hír sok pedagógusnak Szombathely környékéről, Jákról: pert nyert egy pedagógus, és megkaphat egy ésszerűtlen rendelet miatt elveszített járandóságot. Az eset precedens is lehet – mondja Józing Antal, a nyugat.hu szerkesztő-újságírója. De kezdjük Debrecenben, az akkumulátor-beruházásokról folyamatosan beszámoló Polgár-Tóth Tamással, a debreciner.hu újságírójával.