„1%

Archívum

Keresés az archívumban

Kulcsrakész (2022. június 07., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. június 07., Kedd 14:00

A műsor első felében Balogh Lászlóval, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjével beszélgettünk az elszabadult nyaralóárakról, a felpörgő albérletpiacról, a rozsdaövezeti újépítésű projekektekről és közben még ez-az szóba került.

Az adás másik részében Nagy László Nándor, a Money.hu kommunikációs vezetője, vezető pénzügyi elemzője bővítette a pénzügyi tudatosságunkat, ismét utat mutatott nekünk a hitelek, megtakarítások útvesztőjében.

Kulcsrakész (2022. május 31., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 31., Kedd 14:00

Elégedettek-e a tulajdonosok a társasházuk állapotával, anyagi helyzetével, jövőbeni terveivel? Milyen időtávlatban tud egy ház előre tervezni? Ilyen és ettől eltérő, teljesen más jellegű kérdések is előkerültek a heti Kulcsrakészben, ahol ismét állandó szakértőnk, Kaplonyi György,  a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) elnöke válaszolt hallgatóink hívásaira, üzeneteire.

Kulcsrakész (2022. május 24., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 24., Kedd 14:00

Ezen a héten Balogh László az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője és Benedikt Károly, a Duna House Marketing és PR vezetője válaszolt az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre: "A Ráday utca körúthoz közelebbi részén egy 6 emeletes Bauhaus ház 3. emeletén, liftes házban lévő, 75 nm-es, műszakilag 10 éve felújított, jó állapotú, erkélyes lakásom mennyit ér?".

Jövő héten a társasházi ügyekkel kapcsolatos betelefonálós műsorunkba várjuk a kérdéseiket.

Kulcsrakész (2022. május 17., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 17., Kedd 14:00

"Milyen szép dolog, hogy már ma
Nem történik ilyes lárma,
Össze a szomszéd se zördül,
A rokonság
Csupa jóság,
Magyar ember fél a pörtül...
Nincsen osztály, nincs egyesség
Hogy szépszóval meg ne essék,
A testvérek
Összeférnek,
Felebarát
Mind jó barát:
Semmiségért megpörölni,
Vagy megenni, vagy megölni
Egymást korántsem akarja.
De hol is akadna ügyvéd
Ki a fülemile füttyét
Mai napság felvállalja!?"

(Arany János: A fülemüle – részlet)

Na, jó... A Kulcsrakész eheti ingatlanjogi, betelefonálós műsorában nem volt ilyen témáról szó, de a megfelelő jogi szakértőnk most is itt volt. Dr. Nagy Zoltán ügyvéd, a Dr. Nagy Zoltán Ügyvédi Iroda tulajdonosa és az Ingatlanjog facebookos jogi fórum gazdája adta a jó tanácsokat érdeklődő hallgatóinknak, akik a paragrafusokon (nem) szerettek volna lovagolni.

Jövő héten újra feltehetik a kérdést: "Mennyit ér a lakásom?"

Kulcsrakész (2022. május 10., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 10., Kedd 14:00

A magyar alkalmazottak több mint felének nem elegendő a fizetése arra, hogy egy manapság átlagos, 20 millió forintos lakáshitelt fel tudjon venni, a pénzük alig 16 milliós kölcsönre elég. A lakáshitel kamatemelése miatt az arány a következő hónapokban tovább romlik majd. Nagy László Nándor, a money.hu kommunikációs vezetője, vezető pénzügyi elemzője volt a műsor első vendége. 

Aki mostanában építkezik, felújít, annak csak az egyik problémája az, hogy minden alapanyag egyre drágább, de szembesülnie kell vele, hogy nehéz szakembert találni, egyáltalán megtervezni egy ilyen projektet; de az is kiderül a műsorból, hogy az építőipar nem csak a férfiak birodalmaEkker-Tamás Viviennel, a Dreams Building Kft. ügyvezetőjével beszélgetett Kárpáti Iván műsorvezető.

Kulcsrakész (2022. május 03., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 03., Kedd 14:00

A Kulcsrakész társasházi műsorában visszatérő vendégünk, állandó szakértőnk, Kaplonyi György,  a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) elnöke beszélgetett Kárpáti Iván műsorvezetővel, illetve a hallgatókkal. Az most is kiderült, hogy a közös képviselőnek a kivitelezéstől a jogon át a pszichológián keresztül az államigazgatás különböző bugyrainak ismeretével tisztában kell lennie, hogy napra- és kulcsrakész válaszokkal szolgálhasson a lakóknak, jelen esetben pedig hallgatóinknak is.

Sorozatunkat folytatjuk, ha nem sikerült bekerülnie a műsorba, néhány hét múlva ismét jelentkezünk, bár remélhetőleg akkor már nem is lesz aktuális a kérdése, mert addigra – pozitív – választ ad rá az élet.

Kulcsrakész (2022. április 26., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. április 26., Kedd 14:00

A Kulcsrakész ingatlanos műsorunkban újrázott a Balogh-Róder páros.

Ezen a héten is Balogh László az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője és Róder Miklós, a Local Home ingatlanközvetítő tulajdonosa az alap paraméterek ismeretében lőtték be az ingatlanok árát.

Jövő héten folytatjuk társasházi ügyekkel kapcsolatos betelefonálós magazinunkat is, megszokott szakértő vendégünk ismét kiegyenesíti hallgatóink kérdőjeleit.

Kulcsrakész (2022. április 12., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. április 12., Kedd 14:00

Eltelt már több mint három hónap az évből, ideje volt áttekinteni, hogy mi történt az ingatlanpiacon eddig, illetve a meglehetősen viharosnak ígérkező gazdasági klímában mi várható. A számokat Benedikt Károllyal, a Duna House Marketing és PR vezetőjével elemezte a műsorvezető, Kárpáti Iván. Csak mítosz, hogy csökkennek a lakásárak? Többek között ezt is megtudhattuk, miközben kitekintettünk a Fejér megyei ingatlanpiacra és a III. kerületbe is.

A műsor második felében megvizsgáltuk, hogy alakul a hitelezés, mi van a népszerű hitelformákkal, és ezzel kapcsolatban tanácsokat is kaptunk Fülöp Krisztiántól, a Duna House Pénzügyek vezetőjétől.

Kulcsrakész (2022. március 22., kedd 14:00) - 2021. október 19-ei adás ismétlése

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. március 22., Kedd 14:00

A műsor első felében Szűcs János, a Promoko cég alapítója segít eloszlatni a konténerházakat övező tévhiteket, bepillanthatunk ebbe a különleges miliőbe, beúsztatjuk a hajókonténereket az innovatív lakásmegoldások közé.

A műsor második felében ismét Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője beszélgetett Kárpáti Iván műsorvezetővel az aktuális ingatlanpiaci helyzetről: elmaradtak a külföldiek a hazai piacról, a hitelek negyedéves csúcson és újra az agglomeráció. Ez az étlap, tessék választani!

Kulcsrakész (2022. március 01., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. március 01., Kedd 14:00

Az adás első felében Bata József, a Budai Hűtéstechnika Kft (Budaklíma) cégvezetője és Szarvas Gábor mérnök, műszaki tanácsadó segített tisztázni a klímákkal kapcsolatos tévhiteket és dezinformációkat, illetve hasznos tanácsokkal szolgáltak az alternatív fűtésben-hűtésben gondolkodók döntésében: hogyan működik, miben tér el a hagyományos fűtéstől, mennyibe kerül, mekkora lesz az áramszámla stb. 

A műsor másik részében az országszerte sokakat érintő problémáról, a vizes, penészes, dohos lakásokról beszélgettünk. Van-e megoldása (spoiler: van), és az milyen technológiát jelenthet? Mi az az injektálás? Mitől lehet vizes a fal? Mennyibe kerül a "víztelenítés"? Mekkora felfordulással jár, ha egyáltalán jár bármekkorával is? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tisztázott a vízszigetelés specialistája Benkó Attila, a Hydroticum Kft. műszaki igazgatója.

Kulcsrakész (2022. február 22., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. február 22., Kedd 14:00

Egyelőre nem látszik a vége az áremelkedésnek az ingatlanpiacon, csak a mértéke a kérdés. Nem csak az újépítésű otthon ára kúszik egyre feljebb, de a régi panelokért is egyre többet kell fizetni. Az okokról és a várható trendekről beszélgetett a Kulcsrakész ingatlanos műsorunk állandó szakértőjével, Benedikt Károllyal, a Duna House PR és elemzési vezetőjével Kárpáti Iván.

Kulcsrakész (2022. február 15., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. február 15., Kedd 14:00

A Kulcsrakész társasházi műsorában Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) elnöke a hallgatók minden kérdését most is precízen és érthetően megválaszolta, hasznos tanácsokkal látta el a betelefonálókat.

Reméljük, segítettünk.

Kulcsrakész (2022. február 01., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. február 01., Kedd 14:00

A 2022-es prognózison túlmenően átbeszéltük a családtámogatási és otthonteremtési kedvezmények (Falucsi CSOK, Zöld Otthon Program, Babaváró, Otthonfelújítási támogatás) határidejeit, és az ingatlanpaletta egy kicsi részét érintő, de annál izgalmasabb szegmense, a minigarzonok piaca is szóba került.

A részletekbe most is a Kulcsrakész ingatlanos műsorunk állandó szakértője, Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője avatta be a hallgatókat.

Kulcsrakész (2022. január 25., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. január 25., Kedd 14:00

A Kulcsrakész idei első ingatlanjogi, betelefonálós ingatlanos műsorunk állandó szakértője most is Dr. Nagy Zoltán ügyvéd, a Dr. Nagy Zoltán Ügyvédi Iroda tulajdonosa és az Ingatlanjog facebookos jogi fórum gazdája volt.

Megállás nélkül csörögtek a telefonok, hallgatóink sok izgalmas és minden bizonnyal sokunkat érintő kérdést tettek fel, és azokra választ is kaptak ügyvéd úrtól.

 

Kulcsrakész (2022. január 18., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. január 18., Kedd 14:00

A Kulcsrakész 2022-es első társasházi műsorában ismét a hallgatók voltak a főszereplők, és persze állandó vendégünk, Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) elnöke.

Önök kérdeztek, mi válaszoltunk. Segítettünk?

Kulcsrakész (2022. január 11., kedd 14:00) - A 2021. július 20-ai adás ismétlése

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. január 11., Kedd 14:00

A műsor első felében Lang Györgyivel és Falusi Mariannal beszélgetett Kárpáti Iván arról, hogyan kell átalakítani egy lakást, ha valaki kerekesszékben éli a mindennapjait, mennyire élhető egy város ebből a szemszögből nézve.

A második részben egy profi lakberendező, Katona Etelka mondta el tapasztalatait ebben a témában, majd megbeszéltük azt is, hogyan tehetjük könnyen, olcsón kívánatossá lakásunkat eladás előtt.

Kulcsrakész (2022. január 04., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. január 04., Kedd 14:00

(A 2021. augusztus 17-ei adásunk ismétlése)

Mi jellemzi a skandináv lakberendezési stílust? Miért ilyen népszerű? Létezik-e nem fehér dizájn, és ha már kicsit unjuk, mivel kombinálhatjuk? A műsor vendége volt Pethő Réka, a DeerDecor skandináv lakberendezési webáruház társtulajdonosa.

Úszóház, lakóhajó. Mit gondolunk róla, és mi a valóság? Mennyire elterjedt Magyarországon? Mik az előnyei és mik a hátrányai? A válaszokat Farkas Miklós, úszóházak forgalmazásával foglalkozó HOME-SYSTEM EUROPE Kft. tulajdonosa adta meg a hallgatóknak.

Kulcsrakész (2021. december 28., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. december 28., Kedd 14:00

Egyelőre nem látszik a vége az áremelkedésnek az ingatlanpiacon, csak a mértéke a kérdés. Nem csak az újépítésű otthon ára kúszik egyre feljebb, de a régi panelokért is egyre többet kell fizetni. Az okokról és a várható trendekről beszélgetett a Kulcsrakész ingatlanos műsorunk állandó szakértőjével, Benedikt Károllyal, a Duna House PR és elemzési vezetőjével Kárpáti Iván.

Kulcsrakész (2021. december 21., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. december 21., Kedd 14:00

2021-ben utoljára válaszolták meg vendégeink az egyik legnehezebb kérdést, amit a tulajdonosok feltehetnek. Hogy mennyit is ér a lakásuk. A választ pedig Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője és Róder Miklós, a Local Home tulajdonosa adta meg.

 

 

Kulcsrakész (2021. december 14., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. december 14., Kedd 14:00

A Kulcsrakész ingatlanos műsorunk állandó szakértője, Dr. Nagy Zoltán ügyvéd, a Dr. Nagy Zoltán Ügyvédi Iroda tulajdonosa és az Ingatlanjog facebookos jogi fórum gazdája ebben az évben utoljára volt Kárpáti Iván vendége.

Ügyvéd úr most is hasznos tanácsokat tett a karácsonyi bejgli mellé, remélhetőleg ennek köszönhetően sokuknak nyugodtabb lesz a karácsonya.

Kulcsrakész (2021. december 07., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. december 07., Kedd 14:00

A Kulcsrakész e heti műsorának első felében állandó szakértő vendégünkkel, Kaplonyi Györggyel, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) elnökével Számvizsgáló Bizottság témakörét bővebben is körbejártuk, és a társasházi közösségeket igencsak érintő karbantartási, felújítási munkák kapcsán felmerülő – a 3 millió forintot meghaladó kisvállalkozói számlakibocsátás problémáját érintő – megoldásokat is megbeszéltük. 

A második részben természetesen hallgatóink kérdéseit is megválaszolta vendégünk, reméljük sokat segítettünk önöknek!

Kulcsrakész (2021. november 23., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. november 23., Kedd 14:00

Lakásügynökséget hozna létre az első kerület. Bérbe vennénk a tulajdonosok lakásait, és szervezett keretek között adnák ki maguk. Miért jó ez, mik a buktatók és egyáltalán van-e rá érdeklődés? Ez is kiderül az adásból. V. Naszályi Márta polgármester volt a Kulcsrakész első vendége.

Lesz-e elég építőanyag a tovább pörgő piacon és főleg mennyiért? Tibor Dávid, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Hazai Építőanyag-gyártó Tagozatának (HÉT) elnöke segít tisztábban látni a témában.