„Köszönjük

Archívum

Keresés az archívumban

Kulcsrakész (2022. november 01., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. november 01., Kedd 14:00

A 2022. július 19-i adás ismétlése:

A műsor első felében a lakások, házak energiellátását hűtését, fűtését jártuk körbe Fülöp Rolanddal, az Amper stúdió ügyvezetőjével.

A második részben Szemán Róbert épületgépész mérnök, a Víz, Gáz, Fűtéstechnika és Hűtő, Klíma, Légtechnika (VGF&HKL) szaklap főszerkesztője osztotta meg tapasztalatait az energiahatékonysággal kapcsolatban.

Kulcsrakész (2022. július 19., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. július 19., Kedd 14:00

A műsor első felében a lakások, házak energiellátását hűtését, fűtését jártuk körbe Fülöp Rolanddal, az Amper stúdió ügyvezetőjével.

A második részben Szemán Róbert épületgépész mérnök, a Víz, Gáz, Fűtéstechnika és Hűtő, Klíma, Légtechnika (VGF&HKL) szaklap főszerkesztője osztotta meg tapasztalatait az energiahatékonysággal kapcsolatban.

Kulcsrakész (2022. június 07., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. június 07., Kedd 14:00

A műsor első felében Balogh Lászlóval, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjével beszélgettünk az elszabadult nyaralóárakról, a felpörgő albérletpiacról, a rozsdaövezeti újépítésű projekektekről és közben még ez-az szóba került.

Az adás másik részében Nagy László Nándor, a Money.hu kommunikációs vezetője, vezető pénzügyi elemzője bővítette a pénzügyi tudatosságunkat, ismét utat mutatott nekünk a hitelek, megtakarítások útvesztőjében.

Kulcsrakész (2022. május 31., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 31., Kedd 14:00

Elégedettek-e a tulajdonosok a társasházuk állapotával, anyagi helyzetével, jövőbeni terveivel? Milyen időtávlatban tud egy ház előre tervezni? Ilyen és ettől eltérő, teljesen más jellegű kérdések is előkerültek a heti Kulcsrakészben, ahol ismét állandó szakértőnk, Kaplonyi György,  a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) elnöke válaszolt hallgatóink hívásaira, üzeneteire.

Kulcsrakész (2022. május 24., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 24., Kedd 14:00

Ezen a héten Balogh László az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője és Benedikt Károly, a Duna House Marketing és PR vezetője válaszolt az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre: "A Ráday utca körúthoz közelebbi részén egy 6 emeletes Bauhaus ház 3. emeletén, liftes házban lévő, 75 nm-es, műszakilag 10 éve felújított, jó állapotú, erkélyes lakásom mennyit ér?".

Jövő héten a társasházi ügyekkel kapcsolatos betelefonálós műsorunkba várjuk a kérdéseiket.

Kulcsrakész (2022. május 17., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 17., Kedd 14:00

"Milyen szép dolog, hogy már ma
Nem történik ilyes lárma,
Össze a szomszéd se zördül,
A rokonság
Csupa jóság,
Magyar ember fél a pörtül...
Nincsen osztály, nincs egyesség
Hogy szépszóval meg ne essék,
A testvérek
Összeférnek,
Felebarát
Mind jó barát:
Semmiségért megpörölni,
Vagy megenni, vagy megölni
Egymást korántsem akarja.
De hol is akadna ügyvéd
Ki a fülemile füttyét
Mai napság felvállalja!?"

(Arany János: A fülemüle – részlet)

Na, jó... A Kulcsrakész eheti ingatlanjogi, betelefonálós műsorában nem volt ilyen témáról szó, de a megfelelő jogi szakértőnk most is itt volt. Dr. Nagy Zoltán ügyvéd, a Dr. Nagy Zoltán Ügyvédi Iroda tulajdonosa és az Ingatlanjog facebookos jogi fórum gazdája adta a jó tanácsokat érdeklődő hallgatóinknak, akik a paragrafusokon (nem) szerettek volna lovagolni.

Jövő héten újra feltehetik a kérdést: "Mennyit ér a lakásom?"

Kulcsrakész (2022. május 10., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 10., Kedd 14:00

A magyar alkalmazottak több mint felének nem elegendő a fizetése arra, hogy egy manapság átlagos, 20 millió forintos lakáshitelt fel tudjon venni, a pénzük alig 16 milliós kölcsönre elég. A lakáshitel kamatemelése miatt az arány a következő hónapokban tovább romlik majd. Nagy László Nándor, a money.hu kommunikációs vezetője, vezető pénzügyi elemzője volt a műsor első vendége. 

Aki mostanában építkezik, felújít, annak csak az egyik problémája az, hogy minden alapanyag egyre drágább, de szembesülnie kell vele, hogy nehéz szakembert találni, egyáltalán megtervezni egy ilyen projektet; de az is kiderül a műsorból, hogy az építőipar nem csak a férfiak birodalmaEkker-Tamás Viviennel, a Dreams Building Kft. ügyvezetőjével beszélgetett Kárpáti Iván műsorvezető.

Kulcsrakész (2022. május 03., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. május 03., Kedd 14:00

A Kulcsrakész társasházi műsorában visszatérő vendégünk, állandó szakértőnk, Kaplonyi György,  a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) elnöke beszélgetett Kárpáti Iván műsorvezetővel, illetve a hallgatókkal. Az most is kiderült, hogy a közös képviselőnek a kivitelezéstől a jogon át a pszichológián keresztül az államigazgatás különböző bugyrainak ismeretével tisztában kell lennie, hogy napra- és kulcsrakész válaszokkal szolgálhasson a lakóknak, jelen esetben pedig hallgatóinknak is.

Sorozatunkat folytatjuk, ha nem sikerült bekerülnie a műsorba, néhány hét múlva ismét jelentkezünk, bár remélhetőleg akkor már nem is lesz aktuális a kérdése, mert addigra – pozitív – választ ad rá az élet.

Kulcsrakész (2022. április 26., kedd 14:00)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2022. április 26., Kedd 14:00

A Kulcsrakész ingatlanos műsorunkban újrázott a Balogh-Róder páros.

Ezen a héten is Balogh László az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője és Róder Miklós, a Local Home ingatlanközvetítő tulajdonosa az alap paraméterek ismeretében lőtték be az ingatlanok árát.

Jövő héten folytatjuk társasházi ügyekkel kapcsolatos betelefonálós magazinunkat is, megszokott szakértő vendégünk ismét kiegyenesíti hallgatóink kérdőjeleit.