„Vásároljon

Archívum

Keresés az archívumban

Dobszerda (2021. május 12., szerda 20:00)

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2021. május 12., Szerda 20:00

Szakács Györgyi a közelmúltban kapta meg a szakma életműdíját hosszú és gazdag jelmeztervezői karrierjéért. A Dobszerdában nemcsak egy jelmeztervező mindennapjaiba tekinthettünk be, de az is kiderült, milyen élmények vezettek ahhoz, hogy ezt a szakmát válassza vendégünk.

 
 

Dobszerda (2021. február 17., szerda 20:00): Zoltán Gábor

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2021. február 17., Szerda 20:00

1944 végén, 1945 elején fanatikus szeánszokra hasonlító gyilkolás és szexuális erőszak zajlott, elsősorban abban a XII. kerületben, ahol 2005 óta egy kardot markoló turul szobra áll, komoly indulatokat keltve. Az akkori gyilkosságok hátterét, kutatta fel Zoltán Gábor az Orgia és a Szomszéd című két kötetében, amelyek a turulszoborral kapcsolatos furcsa történések miatt is sokunk számára nagy érzelmi viharokat okoztak, mondhatni lavinát indítottak.

A Dobszerda vendége Zoltán Gábor, író.

Dobszerda (2021. január 27., szerda 20:00): Krasznahorkai Kata

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2021. január 27., Szerda 20:00

Vendégeink, témáink:
 
 
- Ki fél a művészektől? Kell-e művésznek félnie, és ha igen, kitől? Például a titkosszolgálatoktól? Ma is, vagy csak a múltban? Csak a szocialistának nevezett országokban? Melyikben? Mennyire? Ezeket a kérdéseket járja körül Krasznahorkai Kata, Zürichben élő művészettörténész, művészeti író évek óta.
A német nyelven most megjelent "Művészek és ügynökök - performanszművészet és a titkosszolgálatok” című könyvében a kelet-európai országok sötét múltjáról és a nem sokkal kevésbé sötét jelenéről számol be a művészeti szcéna alapos ismeretében.

Dobszerda (2021. január 20., szerda 20:00): Tamás Gáspár Miklós

Műsorvezető:
Váradi Júlia

2021. január 20., Szerda 20:00

"Ez már a civilizáció fölbomlása, nem politika, ráadásul közben eltűnőben van az állam, közigazgatás helyett mindenütt káosz, irracionális gyűlölködés, gyilkos és öngyilkos tudatlanság”- mondta nemrég Tamás Gáspár Miklós egy interjúban, amelyben arról is beszélt, abba akarja hagyni a publicisztikai szövegek közlését, átengedi a terepet az üvöltözőknek, okoskodóknak, akiknek minden a stex, meg a szex, meg  rassz. 
Dobszerda vendége Tamás Gáspár Miklós, akinek angol nyelvű esszéit rövidesen magyarul is olvashatjuk kommunizmusról, kapitalizmusról, fasizmusról és a történelem végéről.