„Hírek

Adások

Jávor: A paksi bővítés veszteséges, és a NER-esek légyként lepik el
Esti gyors

"A NER-esek légyként lepik el a paksi bővítést"

A paksi bővítésről szóló szerződések módosítása semmivel sem gyorsítja a projektet – véli Jávor Benedek, aki szerint ennek célja hogy továbbra is pénzt pumpáljanak a kormányközeli cégbirodalomba.

Felrobbant a Dnyeper gátja
A lényeg

Felrobbant a Dnyeper gátja

A tározó látja el vízzel a Krím félszigetet, valamint ez biztosítja a közeli atomerőmű vízellátását is, a gát pedig vízerőmű is egyben.

Komáromi Zoltán: A mentődolgozók megbecsülésének írmagját sem látni
Megbeszéljük...

"Írmagja sincs a mentősök megbecsülésének"

A menedzsment elhibázott döntései miatt a mentődolgozók túlterheltek, sokan pedig ellátás nélkül maradnak – mondta Komáromi Zoltán a DK egészségügyi árnyékminisztere.

A civilizált rablás kora – Dési János jegyzete
Esti gyors

A civilizált rablás kora – Dési János jegyzete

Személyükben összekötve a kellemes a hasznossal. Ipari méretekben hülyítik a rossz iskolarendszerből kikerült hülyíthetőket, és ebben még az sem mentség, hogy elég sokan imádják, ha hülyítve vannak, és lelkesen szapulják Európa hőseit, az ukránokat. Ez a kellemes része a dolognak. A hasznos azok a száz- és százmilliárdok, amelyeket a propagandára hivatkozva lapátolnak ki a rendszerből. Akarom mondani, lopnak el. Égig érő összeg lehet ez már, ami elvesztette közpénz jellegét.

"Minden állat a végsőkig ragaszkodik az életéhez"

Az élet ötszörös sebességgel megy, maximum 24 órája van meggyászolni a nyíregyházi PCAS Álletmentő Egyesület munkatársainak, amikor elvesztenek egy állatot, mert menni kell tovább. Nézzék meg videósorozatunk negyedik részét!

A legyőzhetetlen kakukk

A legyőzhetetlen kakukk

Orbán szinte utánozhatatlan átváltozó művész, ennek ellenére van sebezhető pontja, s ez éppen az említett madár. Rózsa Péter véleménye.

Nagy: Szakmainak és társadalminak nevezni az egyeztetéseket, cinikus
Reggeli gyors

"Szakmainak nevezni az egyeztetéseket a BM-mel, cinikus"

A státusztörvényben semmiféle garancia nincs a pedagógusok béremelésére, és az unió szerint nincs összhangban a kormány által tett vállalásokkal – állítja Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.

Ferencz Győző: Kisebbségben
Belső közlés

Ferencz Győző: Kisebbségben

A trianoni megállapodás aláírásának évfordulóján a jelentős kortárs magyar költő versét hallgathatják meg Kornis Mihály hangján.

A boldog dák – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

A boldog dák – Józsa Márta jegyzete

Nos ide, erre a környékre még karácsonytájt beköltözött egy hajléktalan, aki naponta órákon keresztül ordít, megfejthetetlen nyelven. Pedig beszélünk a családban jónéhányat, de ez nem hasonlít semmire. El is neveztük a fickót dáknak, tudván, hogy az ókori dák nyelvet még senkinek sem sikerült rekonstruálnia.