„Köszönjük,

Adások

Pikó: Idén mi lettünk a legkorrupciómentesebb önkormányzat
Megbeszéljük...

Pikó: Idén mi lettünk a legkorrupciómentesebbek

Intenzív kampányidőszak után Pikó Andrást újraválasztották a VIII. kerület polgármesterének. Pikó szerint jó, hogy erős szakembergárda áll mögötte, és hogy sokat lődörög.

Ujhelyi István: Egy hatalmas fricska Orbán Viktornak Weber látogatása
Megbeszéljük...

Ujhelyi: Weber látogatása egy fricska Orbánnak

Pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, hogy a vasárnapi választáson EP-mandátumot szerzett, hét Tisza párti képviselő csatlakozásáról tárgyaljon. Ujhelyi István arról beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy ez a látogatás egy hatalmas fricska Orbán Viktornak.

Lista – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Lista – Szénási Sándor jegyzete

Maradt még Deutsch "náci tempó” szövege. Tényleg joga van egy embernek másokat egy listázás miatt lefasisztázni, akinek a haverjai folyamatosan listáznak és bélyegeznek meg egész társadalmi csoportokat? Vagy azért, mert liberális, vagy annak kinevezett filozófusok, vagy pedofilként kezelt melegek, vagy az ún. Soros-hálózat "ördögien gonosz” figurái, köztük a TASZ nevesített munkatársai, vagy külföldi ügynöknek titulált civilek, vagy be nem hódolt kisegyházak, lázadni merészelő tanárok, a kormánylapban szégyenlistára került bírók, orvosok, ellenzéki művészek, vagy Kövér László szép szavaival "nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristák”: értsd újságírók.

Szívbeteg gyereket nevelő családok
Szerepvállalás

Szívbeteg gyereket nevelő családok

Sorsfordító szülők és jövőépítő fiatalok. Szívbeteg gyerekekről és családjaik, valamint az alapvető iskolai szükségletekre és hiányokra koncentráló projektről szólt a műsor.

A vers lényege a csend – Szabó T. Anna volt az Ötös vendége
Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral

A vers lényege a csend – Szabó T. Anna az Ötösben

Szabó T. Anna Dsida Jenőről, dr. Fellegi Borbála egy új francia film kapcsán a helyreállító igazságszolgáltatásról, Zubornyák Zoltán angliai életéről, és Vaskor Gréta a Mesék Éjszakájáról beszélt az Ötös június 7-i adásában Murányi Tünde és Kálid Artúr vendégeként.

Liberalizmus a vásznon – 38. epizód
Hangosfilm - Mozgóképizmus

Liberalizmus a vásznon – 38. epizód

A Hangosfilm ezúttal Indiába vezetett. Miként jelent meg a liberalizmus, és hogyan idomult a terület sajátosságaihoz a 19. század végén? Mit mond erről a Gandhi című film?

Életszerűtlen, hogy nagy számban tévedtek volna a szavazatszámlálók
Reggeli gyors

Még a héten elbírálják Vitézy fellebbezését

Ha valaki tett egy X-et Szentkirályi neve mellé és egyet Vitézy Dávidé mellé akkor azt természetesen Vitézy szavazatai közé kell számítani. Valószerűtlen, hogy ezt a szavazatszámlálók nagy számban tévesztették volna el.

 Az európai fiatalok nem hajlandóak véráldozatot hozni
Reggeli gyors

Az európai fiatalok nem hajlandóak véráldozatot hozni

Az Euractiv az európai liberálisok helyzetét boncolgatja, a Politico arról ír, hogy az európai fiatalok egy része az tanácsolta az ukránoknak, egyezzenek ki az oroszokkal,  a Frankfurter Rundschau pedig Klaus Iohannis román államfő kilátásait latolgatja.     

Elmaradt a drámai jobboldali fordulat az európai választásokon
Reggeli gyors

Elmaradt a drámai jobbos fordulat az EU-ban

Nem maradt sok játéktér a kormányfők számára az EP-választás után a hogyan továbbot illetően: az ésszerűség talaján álló középpártok megállapodására van szükség. A nemzeti konzervatívoktól a jobboldali populistákon át az EU-t megvetéssel illető szélsőséges csoportokig terjedő európai jobboldal mintegy 40 százalékkal több mandátumhoz jutott ugyan, mint 2019-ben, de az Európa-párti közép egészen jól tartotta magát – írja a Der Standard. Nemzetközi lapszemle.