„Klubrádió
A lényeg

Volodimir Zelenszkij: Statáriumot vezetünk be

24/02/2022 08:57

| Szerző: Klubrádió

"Az ukránok soha nem fogják feladni a szabadságukat és a függetlenségüket. Csak mi, ukrán polgárok határoztuk meg a sorsunkat 1991 óta. Most viszont nemcsak a mi országunk sorsa dől el, hanem az is, hogy milyen lesz az élet Európában" – áll Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozatában, amit az után tett, hogy Oroszország csütörtök hajnalban háborút indított Ukrajna ellen.

"Ma reggel Oroszország újabb katonai hadműveletet indított az országunk ellen. Ez egy jogtalan, hamis és cinikus invázió.

Katonai és más fontos védelmi létesítményeket értek csapások, a határőrség támadás alatt áll, a donbasszi helyzet romlott.

Az ukrán fegyveres erők, minden különleges egység és a rendfenntartó szervek készenlétben állnak. A nemzetbiztonsági tanács vészhelyzeti üzemmódban dolgozik.

Statáriumot vezetünk be.

Diplomatáink tájékoztatják a világot arról, hogy mi történik. Az ukránok soha nem fogják feladni a szabadságukat és a függetlenségüket. Csak mi, ukrán polgárok határoztuk meg a sorsunkat 1991 óta. Most viszont nemcsak a mi országunk sorsa dől el, hanem az is, hogy milyen lesz az élet Európában.

Hogy maradt-e még valami a nemzetközi jog erejéből, az attól függ, hogy a világ tisztességes és igazságos választ ad-e erre az agresszióra.

Az ukrán polgárok maradjanak otthon. Mindenki figyelmeztesse a szeretteit arra, hogy mi történik. Vigyázzunk azokra, akiknek segítségre van szükségük.

Gondolatban és imáinkban a katonáinkkal vagyunk. Dicsőség Ukrajnának!” – mondta az ukrán elnök.