„Köszönjük
Megbeszéljük...

Vitézy Dávid: Karácsony ne hivatkozzon Szentkirályira, hanem álljon ki vitára az ATV-ben is

15/05/2024 20:25

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Vitézy Dávid bárhova elmenne vitázni, Karácsony Gergely csak a Partizánba, Szentkirályi Alexandra pedig eddig nem jelezte sehol részvételi szándékát. A főpolgármester-jelölti vitákról Vitézy Dávid a Megbeszéljük című műsorban nyilatkozott.

2024. május 15. Megbeszéljük-részlet (2024.05.15.) Vitézy Dávid
15:37
00:00

Vitézy Dávid örülne neki, ha Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje is részt venne egy főpolgármester-jelölti vitán, mivel így meg tudná kérdezni nyilvánosan a pártja minisztere által leállított budapesti fejlesztésekről. Ugyanakkor Vitézy nem ért egyet Karácsony Gergellyel abban, hogy a jelenlegi főpolgármester kifogásokat keres. Vitézy úgy látja, Karácsony végül azért vállalta el a partizános vitát, mert korábban Gulyás Márton, a YouTube-csatorna műsorvezetője kikényszerítette Karácsonyból az igen választ a vitára vonatkozóan.  

"Az ATV és az RTL is hetek óta próbál megszervezni főpolgármester-jelölti vitát. Én az első pillanattól igent mondtam, nem szabtam feltételeket, nem találtam ki mindenféle mondvacsinált dolgot. Karácsonyék folyamatosan húzták ebben az időt, halogattak, és aztán tegnap írtak egy levelet az ATV-nek, ami megjelent nyilvánosságban, ahol ilyen teljesen körmönfont érveléssel végül is kihátrált főpolgármester úrral" – fogalmazott Vitézy.

Vitézy emlékeztetett, hogy kedden Szentkirályi Alexandrának is írt nyílt levelet. Abban a volt kormányszóvivőt arra szólította fel, hogy intézze el, hogy a közmédiában legyen a vita, amennyiben ő sem a Partizánba, sem az ATV-be, sem pedig az RTL-be nem hajlandó elmenni vitázni.

Vitézy ebben egyet ért Karácsonnyal, abban viszont nem, hogy a jelenlegi főpolgármester kihátrál az ATV-s vitából. Hozzátette,  Karácsony Gergely a DK listavezetője és a mindenhol Dobrev Klára mellett szerepel a plakátokon. Dobrev pedig ezekben a napokban Magyar Pétert szólította fel a vitára – Vitézy szerint Dobrev ugyanazt mondja Magyarnak, mint ő Karácsonynak. 

"Semmi mást nem mondok Karácsony Gergelynek, mint ugyanezt, hogy ne hivatkozzon Szentkirályi Alexandrára, ne találjon ki mindig új feltételt, hanem ha az ATV van olyan kedves, hogy megszervez egy főpolgármester-jelölti vitát, akkor azoknak, akik esetleg nem a Youtube-on nézik a vitákat, nem fogyasztanak Partizánt – tegyük lehetővé, hogy megismerjék azokat az elképzeléseket, amiket Budapest jövője kapcsán mi megfogalmazunk" – zárta az interjút Vitézy Dávid.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Vitézy Dáviddal
2024. május 15., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György