„Klubrádió
Ingatlanpiac

Velencei-tó – Még barátiak az ingatlanárak

26/03/2019 14:47

| Szerző: Klubrádió

A legtöbben Székesfehérvárról, vagy Budapestről költöznek a tóhoz. Egy fővárosi panellakás áráért ott komoly házat lehet vásárolni.

2019. március 26. Ingatlanpiac - részlet 19.03.26. Velence
19:00
00:00

Egy év alatt átlagosan 10 százalékkal növekedtek az ingatlanárak, de a Velencei-tó még mindig jóval olcsóbb, mint a Balaton, vagy Budapest. Különösen igaz ez a pákozdi oldalra. A gárdonyi oldal azonban mégis népszerűbb, főleg a jó közlekedése és a jól kiépített infrastruktúrája miatt. Agárd már városszerű, mégis lakható, élhető, annak ellenére, hogy a 7-es úton meglehetősen nagy a forgalom.

Kisebb házat telekkel már 15 millió forintért is lehet kapni, egy 60-80 négyzetméteresnek az ára 20-25 millió forint körül mozog. Sokan keresnek rosszabb állapotú ingatlant, amelyet aztán felújítanak, átépítenek. Kicsi apartmant már 10 millióért is kapni. A vásárlók döntő többsége Székesfehérvárról, vagy a fővárosból érkezik. Nagyon sok bérbeadó házat is keresnek, nem csak a nyári szezonra.

Ha az eladónak sikerül jól beárazni az ingatlant, akkor az hamar elkel, ám itt is jellemző a túlárazás. Még telkeket is lehet találni, persze inkább a sukorói oldalon. Ott egészen különleges, drága luxusházak is vannak.

Kovács Csaba, a Balla Ingatlan agárdi irodájának vezetője további áremelkedésre számít, de a Velencei-tó szerinte még mindig vonzó hely marad.

Törtei-Takács Kriszta interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor.