„Klubrádió
Útszélen

Végy egy táskát és pakold meg

16/01/2022 15:04

| Szerző: Klubrádió

Az Útszélen legutóbbi adásában a bunyevácok problémái mellett egy olyan társadalmi kampányról volt szó, mely a menstruációs szegénység ellen igyekszik dolgozni.

2024. április 25.
00:00
00:00
Jogfosztott bunyevác kisebbség – a rendszerváltás óta harcolnak eredménytelenül a jogaikért. Nem szerbek, nem horvátok, ők büszke bunyevácok - valaha Baja lakosságának többsége -, akik azonban még a népszámláláson sem vallhatják saját identitásukat.

Katymári Lászlóval, a Veres Pál Polgári Egyesület elnökével beszélgettünk. 

 

Végy egy táskát és pakold meg olyasmivel, amire másnak nem telik - szól a januári akció nőknek. Minden évben rendezik meg ezt a kampányt, melynek keretében arra buzdítják "a segíteni vágyókat, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött higiéniás termékekkel".

A Nemluxustáska küzdelme a menstruációs szegénység ellen január végéig tart, a csomagokat Foxpost automatákban is ingyen le lehet adni, de sok szervezetnél is - melyek listáját itt találják

Józsa Márta vendégei a műsorban Cserta Szandra, az akció egyik kezdeményezője és Kovács-PálffyAnna, a Máltai Szeretetszolgálat szociális munkása.

Útszélen
2022. január 14. csütörtök 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta