„Klubrádió
Megbeszéljük...

Vadai: Kaletának több személyiségi joga van az MTI-nél, mint Orbánnak

28/07/2020 19:24

| Szerző: Klubrádió/szg

Az MTI sokszor visszadobta ellenzéki pártok közleményeit Tiborczról, Mészárosról, sőt, legutóbb a gyermekpornó miatt elítélt Kaleta Gábor volt nagykövetről is, személyiségi jogokra hivatkozva. Ehhez képest megjelentettek egy olyat, amelyben egy "futóbolond társaság" Orbán Viktor miniszterelnököt fogná fogyókúrára. Vadai Ágnes, a DK alelnöke szerint ez a téma nem való a közbeszédbe, Orbánnal nem az a baj, hogy milyen öltönyt hord, azt pedig kikérte magának, hogy Orbán Viktornénak nevezik Lévai Anikót a szövegben.

2020. július 28. Megbeszéljük / részlet, Vadai Ágnes (20.07.28.)
11:12
00:00

Vadai Ágnest, a DK alelnökét először is arról kérdeztük, hogy a szélsőjobboldali állásfoglalásokat megjelentető Honfoglalás 2000 Egyesület levelet írt Orbán Viktor feleségéhez. Azzal kezdték, hogy milliók tisztelik, szeretik a miniszterelnököt, „de aki egy ország döntő többségének bizalmát élvezi, annak kötelessége odafigyelni egészségére, például a napi kalóriabevitelre, nem kockáztathatja egészségét súlyfölösleggel, de a róla kialakult – úgymond látképre is vigyáznia kell”. Hozzátették: arra kérik „Orbán Viktorné Asszonyt, hogy továbbra is viselje gondját férjének, és beszélje meg vele, hogy az XXL méretű öltönye helyett a karcsúbb, XL-t részesítse előnyben”. Ezt a közleményt pedig lehozta a Magyar Távirati Iroda (MTI).

Vadai Ágnes közölte: sokszor előfordult, hogy az MTI személyiségi jogokra hivatkozva tagadta meg közleményük kiadását, legtöbb esetben Tiborcz Istvánhoz és Mészáros Lőrinchez köthető korrupciós ügyekben. Legutóbb pedig a pedofil ügybe, gyermekpornó-képekbe belebukott, elítélt volt minisztériumi sajtófőnök és perui nagykövet Kaleta Gábor személyiségi jogaira hivatkozva dobta vissza az MTI a DK közleményét. Jelezte, szinte csak ellenzéki pártokkal történt ez. Az nem újságírás, ami a közmédiában megy, hanem propaganda – vélekedett.

Honfoglalás 2000
 

Hangsúlyozta: az, hogy egy futóbolond társaság közleményét lehozzák, az MTI-t minősíti, rá nézve szégyen. Ő kérte ki magának Lévai Anikó nevében, hogy Orbán Viktornénak nevezik, bár az ilyesmi pont a Fidesznél szokás, hiszen gyakran Gyurcsány Ferencnének nevezik Dobrev Klárát. Pedig mindkettejüknek van saját neve, így ez „prosztóság” a képviselő szerint.

Hozzátette: baráti társaságban elmegy, hogy ruhaméretre tanácsot adjanak egymásnak az emberek, de politikusokra, közszereplőkre vonatkozóan a testméretükkel, kinézetükkel kapcsolatban megjegyzéseket tenni, erről közleményt kiadni „legalja kategória”.  Orbán Viktorral nem az a baj, hogy milyen méretű az öltönye, hanem az, amit művel, visszaviszi Magyarországot a középkorba és kiviszi az EU-ból – jegyezte meg.

Ez alapján úgy tűnik „Kaleta Gábornak több személyiségi joga van az MTI szerint, mint Orbán Viktornak”. Hozzátette, lehet, hogy ezt most elnézte valaki a hírügynökségnél, hogy megjelenhetett ez a közlemény, és lehullik valakinek a feje, mert rossz színben tüntette fel a miniszterelnököt.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megbeszéljük...
2020. július 28., kedd 16:00
Műsorvezető: Bolgár György