„Köszönjük,
Utcafront

Utolsó séta Bolíviában

21/03/2021 08:28

| Szerző: Klubrádió/Árva Brigitta

Egy utolsó nagy séta La Pazban, Bolívia különösen izgalmas nagyvárosában Sylvester Ádámmal. Azt is megtudhatjuk, miért hordanak a bennszülött indián lányok és asszonyok fekete, karimás, keménykalapot.

2021. március 20. Utcafront (2021. március 20., szombat 17:00)
51:24
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

Alig 4 hónap alatt készült el az első képviselőház, Ybl Miklós tervezésében. Ez még ma is bravúr lenne! Az épületről – amiben ma az Olasz Kulturális Intézet működik – Kelecsényi Kristóf építészettörténész beszél.

Kilenc évvel ezelőtt a Solar Decathlon nemzetközi építészeti versenyen 6. helyezést elért, magyar építészhallgatók által készített okos ház, az ODOO (Odú) utóéletéről, vagy haláláról beszélgetek Torma Tamás építész kritikussal.

Ki hitte volna, hogy a Munkásőrség Országos Parancsnokságának egykori székháza helyén a nemzeti felsőoktatás fellegvára fog működni. Pedig ez van, a Mathias Corvinus kollégiuma van ebben az épületben, ami helyett egy sikeres tervpályázat után az utókor már méltó palotát építhet. Kozár Alexandrával beszéljük meg, mire is számíthatunk.

 
La Paz
Fotó: Pixabay
 

Az „őrült magyar” – ahogyan  Svájcban hívták kollégái Zalotai Elemért – egyik, meg nem valósult itthoni tervéről beszélgetek majd Fehérvári Zoltán művészettörténésszel. A 3 km hosszú, 70 ezer embernek otthont adó un. szalagházról, amit a mester a Csillaghegyre tervezett, de amit a szovjet házgyári technológia lesöpört a színről.

Online filmfesztivál – múlt szombaton zárult a 13. nemzetközi építészeti filmfesztivál Budapesten. Köves Bálint építésszel, a fesztivál egyik szervezőjével  értékeljük az idei programot.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Utcafront
21.03.20. 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta