„Köszönjük
Megbeszéljük...

Ungár Péter: Ne tagadjuk, hogy mi a véleményünk

27/05/2020 18:06

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

A Fidesz kommunikációja azért lehet sikeres, mert egyszerre több hangszeren játszik. Az ellenzéknek valami hasonlót kellene tennie.

2020. május 27. Megbeszéljük - részlet 20.05.27. Ungár Péter
12:50
00:00

Rendszeres az egyeztetés a parlamenti pártok frakciói között, még a szavazási taktikákban is képesek megegyezni akkor is, ha az álláspontjaik messze állnak egymástól. Például a Jobbik és az LMP között meglehetősen nagy a különbség. Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az együttműködés illusztrálására azt említette, hogy amikor az egészségügyi dolgozók egyszeri, 500 ezer forintos juttatásáról volt szó, akkor a javaslatot, mely szerint a szociális ágazatban dolgozók is kapjanak ennyit, a Jobbik is támogatta. Hasonlóképpen történt akkor is, amikor az otthonápolási díj megemelését javasolták. Működik tehát az egyeztetés, a vélemények, álláspontok összehangolása az ellenzéki pártok között. Hogy pontosan miként, arról Ungár Péter nem akart részleteket mondani.

 

Arról beszélt, hogy az összefogás lehetne szervezettebb, de ez nem fogja megóvni a pártokat az egymás közötti vitától. Ha eltitkolják, eltagadják a különbözőségeket, akkor a saját választóiknak kínálnak olyat, amit nem tudnak teljesíteni. Az LMP például sosem fog kompromisszumra jutni a DK-val a határon túli magyarok ügyében, mondjuk a levélszavazás kérdésében.

Az LMP-s képviselő szerint a Fidesz kommunikációs gépezete hatékonyan működik. Ennek fontos eleme, hogy egyszerre több hangszeren játszik a kormánypárt. Ugyanúgy fideszes Gulyás Gergely is, Pokorni Zoltán is, meg Németh Szilárd is, pedig mennyire különböző hangon szólalnak meg. Hasonlóképpen működhetne az ellenzék is.

A következő fontos téma, amiről egyeztetni kell az ellenzéki pártok között, az a felhatalmazási törvény visszavonása, illetve annak értékelése, amit helyette tervez a kormány.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd. 

Megbeszéljük
2020.05.27. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György