„Klubrádió
Esti gyors

Újabb fellegvárát veszítheti el a Fidesz

25/01/2020 02:28

| Szerző: Klubrádió

Tisztább várost, elszámoltatást, gazdaságbiztonsági csomagot ígér az ellenzék polgármester-jelöltje. Vissza akarják adni Győr becsületét.

2020. január 24. Esti gyors - részlet 20.01.24. Pollreisz Balázs
07:19
00:00

Sajtóértesülés szerint a Fideszben már egy éve tudtak Borkai Zsolt győri polgármester viselt dolgairól, de nem tulajdonítottak ezeknek nagy jelentőséget. Úgy látszik, hibásan. Pollreisz Balázs ellenzéki jelölt úgy látja, hogy fideszes belharcról, párton belüli leszámolásról volt szó.

A kampányból nem hagyhatták ki az ügyet, hiszen szeretnék visszaállítani a város becsületét. Győr immunrendszere egészséges, működik –mondja Pollreisz Balázs-, ha egyszer ellopták a pénzét, akkor az új vezetésnek át kell vizsgálnia a szerződéseket, ha szükséges, meg kell tennie a feljelentéseket, akár nemzetközi bíróságig is el kell mennie. A Fidesz jelöltje nem kíván foglalkozni a Borkai-üggyel - véli az ellenzéki induló.

Az esélyek latolgatásánál érdemes figyelembe venni, hogy Borkai Zsolt a botrány ellenére is meg tudta nyerni az októberi választást, vagyis Győr igazi fideszes fellegvárnak tudható be. Pollreisz Balázs erre azzal válaszol, hogy akkor a győriek 55 százaléka otthon maradt, Jászberény példáját hozza, ahol a megismételt választás ellenzéki sikert hozott. Véleménye szerint sokat nyom a latban, hogy már a győriek is látják más nagyvárosok példáján: lehet szabadabban is élni. Győrben igazi kampányhangulat van, a Fidesz is tudja, hogy a választásnak van tétje. Civil jelöltek is ringbe szállnak, de róluk általában lehet tudni, hogy valamilyen módon kötődnek a kormánypárthoz.

Pollreisz Balázs elszámoltatást ígér, azt, hogy foglalkoznak a klíma-vészhelyzettel és egy gazdaságbiztonsági csomagot. Utóbbira azért van szükség, mert Győrben meghatározó az autóipar, amelyre valószínűleg nehéz évek jönnek nem csak itt, hanem világszerte.

Az interjút a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatja meg. 

Esti gyors
2020.01.24. 18:00
Műsorvezető: Selmeci János