„Klubrádió
Ötös - Para-Kovács Imrével

Tinédzserek, Latinovits, Cseh Tamás

26/08/2019 13:50

| Szerző: Klubrádió

Az idei diákfilmszemlére beküldött alkotások számos meglepetéssel szolgáltak a zsűri szerint. Például ilyenekkel.

2019. augusztus 26. Ötös - részlet 19.08.26. Mester Ákos
36:20
00:00

Kimentek a divatból a karate- és zombifilmek, amelyek korábban a diákfilmszemlék slágerei voltak. Az idei szemle zsűritagjai nem csak erre csodálkoztak rá, hanem arra is, hogy a tinédzserek gondolataiban ott van Cseh Tamás, vagy Latinovits Zoltán, akit ugye élőben nem láthattak. Mester Ákosnak (aki nem az egykori rádiós) az is tetszett, hogy kézzel rajzolt animációs filmeket is hoztak a diákok, ami ugye elég nehéz és sok türelmet igénylő technika. Sokan dolgoztak a pályázók közül drónnal. Ám hiába a csodálatos technika, attól még nem lesz film a film.

Sokszor hiányzott a koncepció – állapította meg Mester Ákos, aki azt is elmondta, hogy meglepően sok filmben főztek a fiatalok. Aztán sok alkotásban futottak, valószínűleg azért, mert attól akciódúsabbnak tűnhet a film. Ez persze nem föltétlenül van így.

Miután a műsorvezető, Para-Kovács Imre is zsűrizett egykor a diákfilmszemléken, tehát ismeri a filmvilágot, technikai kérdésekbe is belemerültek az Ötösben. Például a Super 8-as kamerák és a speciális nyersanyagok világába. De Mester Ákostól megtudhattuk azt is, hogy hat évig forgatott egy dokumentumfilmet Ausztriában székely határőrökről. Persze az is lehet, hogy nem székelyek voltak, vagy nem határőrök...

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Flickr.com.

Ötös
2019.08.26. 10:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre