„Klubrádió
Reggeli gyors

Terézvárosi parkolás: legfájdalmasabb, amit a lakók éreztek

25/05/2021 10:20

| Szerző: Klubrádió

A terézvárosi polgármester szerint milliárdos kiesést okozott az ingyenes parkolás náluk. Visszaáll a rend, mától büntetnek, kivéve a helyieket, akik még pár nap haladékot kaptak.

Mától ismét fizetni kell a parkolásért. Hogyan érinti mindez az egyik legtöbb parkolóhellyel rendelkező  Terézvárost? Soproni Tamás momentumos polgármester a Reggeli gyorsban azt mondta, "abszolút visszaáll a rend, a helyiekkel méltányosak leszünk".

2021. május 25. Reggeli gyors - részlet 21.05.25. Soproni Tamás
05:37
00:00

"Végre helyreáll a rend, a káosz megszűnik. A kormány már sokszor bizonyította, hogy képes egyik napról a másikra hatályba lépő intézkedéseket hozni, most se volt sok idő", mondta Soproni a döntésről, amit a háromnapos hétvége előtt pénteken reggel jelentett be a kormányfő. Terézvárosban már korábban meghosszabbították április 30-ig az engedélyeket, és most úgy döntöttek, hogy még egy-két napig nem lesznek megbüntetve a helyi lakosok, akik nem váltották ki az idei parkolási engedélyt. Soproni az online regisztrációs lehetőségre is felhívta a figyelmet.

"Komikus, hogy egy napjuk volt az embereknek arra, hogy kiváltsák az engedélyüket". A polgármester szerint az autósokat szórólapokon, a médiában tájékoztatták a várható változásról, ők mindent megtettek.

Az önkormányzat havonta 130 millió forinttól esett el a parkolás ingyenessé tétele miatt, "de a legfájdalmasabb, amit a lakók érezték, hogy lehetetlen volt parkolni. Amúgy is nehéz parkolóhelyet találni a Terézvárosban", ezért a fővárossal szeretnének olyan parkolóhelyeket kialakítani, amit este csak a kerületiek használhatnának.

A havi 130 millió kiesés az idén öt hónapot, és tavaly is öt hónapot érintett, így az önkormányzatnak ez milliárdos kiesés volt, úgy, hogy Terézvárosban a parkolás a legnagyobb tétel a 19,5 milliárdos költségvetésben. "Sokat jelentett az önkormányzatnak és a helyieknek" - mondta Soproni polgármester.