„Klubrádió
Szerepvállalás

Társadalmi innovációk és szelektív hulladékgyűjtés

6/12/2020 15:23

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalásban ezúttal egy társadalmi innovációs projekteket támogató pályázatot és egy a szelektív gyűjtés népszerűsítését bemutató kezdeményzést mutattunk be.

2020. december 05. Szerepvállalás (2020. december 05., szombat 18:00)
23:26
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
17. alkalommal kerül meghirdetésre a SozialMarie Díj, amellyel kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációs projektet keresnek Közép- és Kelet-Európából. Az eredetileg osztrák díj mára Ausztria mellett Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Horvátországban is meghonosodott

A SozialMarie a civil, a vállalkozói és az állami szektor által megvalósított, társadalmi hatású innovatív projekteket keresi. A pályázati felhívás 2021. január 19-ig tart. Tornóczi Zsófia, a díj magyarországi koordinátora mesélt a pályázati lehetőségről.

SozialMarie
 
 

Őt Baka Éva, az Italos Karton Egyesülés ügyvezető igazgatója követte. A szervezet #szelektívenjobb néven indított mozgalmat. A kampánnyal a közösségi médiában közel 2,5 millió embert értek el. A kezdeményezéssel az egyesülés célja az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára, különösen az italos kartonra. 

Szerepvállalás
2020. december 5. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori