„Köszönjük,
Reggeli gyors

Születésnap - Jogunk van újabb hét évhez! – 18 éves a Klubrádió

10/12/2019 11:44

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Pálinkás János

Kereken 18 éves a Klubrádió. Ebből főleg az utolsó 9 nem volt éppen sétagalopp, de nem lehet megállni. Túl kell élni még egy gyilkossági kísérletet is.

2019. december 10. Reggeli gyors-részlet (19.12.10. Arató András)
06:51
00:00

Ilyenkor lehet egy kicsit nosztalgiázni, meg lehet előre nézni. Arató András a Klubrádió elnöke – aki egyszer csak megírja a történetet – szívesen emlékszik vissza arra, amikor sikerült megvásárolni a többséget a Magyar Autóklubtól, és indulhatott a munka. A hatalomnak nem volt ez olyan nagy öröm, de sok jó ember segítségével kialakult a rádió egyéni hangvétele. Az elnök felidézte azt is, hogy ki volt az első megszólaló.

Aztán kilenc évvel ezelőtt egy gyilkossági kísérlet történt, egyszerűen lehetetlenné akarták tenni a működést, a pereskedés ma is tart. Ezen kívül pedig folyamatos veszélyben van a rádió, hisz megvonják tőle a táplálékot. Ám a hallgatók ugyancsak folyamatosan adnak be a ketrecbe ennivalót és vizet – mondta Arató András, utalva a gyűjtő hetekre.

Szóval az elmúlt évek nem fizetésemelésről, netán osztalékról szóltak, hanem a túlélésről. Ugyanis nem lehetne megállni, folytatni kell, ezért a rádió beadta igényét a frekvenciahasználat 7 éves meghosszabbítására, most ennyit tesz lehetővé a törvény. A társaság elnöke szerint a működéshez joga van a rádiónak, és joguk van a hallgatóknak.

Arató András a végén még hozzátette: így a 18. születésnapra elvárt volna egy állami kitüntetést. ;)

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Reggeli gyors
2019.12.10. 06:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes