„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

„Kényes” kérdések a Klubrádióról

20/03/2019 10:24

| Szerző: Klubrádió

A gyűjtőhetünk alkalmat adott arra is, hogy a rádió fő tulajdonosának tolmácsoljunk olyan kérdéseket, amelyeket hallgatóink gyakorta feltesznek.

2019. március 20. Reggeli gyors - részlet 19.03.20. Arató András
43:12
00:00

A Klubrádió olyan magánrádió, amely közszolgálati tartalmakat is előállít. A műsorkészítők közös minimuma, hogy a kirekesztést, az embertelenséget, a rasszizmust, az antiszemitizmust elutasítják. Így jellemezte az adót Arató András, a Klubrádió Zrt. elnöke. Véleménye szerint a közszolgálatinak nevezett médiában minden és mindenki egyforma, míg a Klubrádióban jelentősen is különbözhetnek a munkatársak.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a telefonálók zöme idősebb ember, ám ez nem jelenti azt, hogy a hallgatóság többsége is. Ha azt kellene definiálni, hogy milyen a rádió tipikus hallgatója, akkor a felmérések szerint azt mondhatnánk: 48 éves nő.

Arató András beszámolt arról is, hogy a rádió kilenc éve kér támogatást a hallgatóktól a működéshez, ezalatt mintegy másfél milliárd forint gyűlt össze. Ez a bizalom és támogatás kötelezi is a rádiót. Beszélt arról is, hogy miként viszonyul a rádió a Jobbikhoz, milyen a kapcsolata az Egységes Magyar Izraelita Hitközséggel (EMIH), milyen a reklámpolitikája, miért és hogyan változnak a műsorok, cserélődnek a műsorkészítők.

Pikó András interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Klubrádió.