„Klubrádió
Klubdélelőtt

Szilágyi Istvánra is emlékeztünk a Klubdélelőttben

8/05/2020 21:30

| Szerző: Klubrádió

Fazekas Lajossal, a Bors, a Tenkes kapitánya, a Kisváros televíziós sorozatok rendezőjével emlékeztünk a tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi Istvánra. Mások mellett velünk volt a Klubdélelőttben Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója, beszéltünk Kováts Kriszta új lemezéről, Hajdú D. András fotóiról, valamint Fazakas Júlia színésznő híres festményeket megszemélyesítő képeiről.

2020. május 09. Klubdélelőtt (2020. május 09., szombat 09:00)
155:42
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

9.00 Hajdu D. András A fal, amit mi kerítésnek hívunk című munkájával elnyerte a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Nagydíját. Ez a képsorozat a romániai Nagybánya nyomortelepein élő cigányok életét mutatja be. A kongói dzsungel magyar hőse című pályamunkájával a Természet és tudomány kategória első díját is megkapta.

9.30 Kováts Kriszta Biblia show című lemeze a Biblia világába visz el, egyik dala, amelynek szövegét Fábri Péter írta, így szól: „A születés, a meghalás, az emlékezés: mindennek ideje van. Az építés, a rombolás, a végső feledés: mindennek ideje van. Mert elsodor a szél, s a múltba fúj, veszteseket, győzteseket. A jutalom, a büntetés, az igazság: mindennek ideje lesz.”. 

 
Kováts Kriszta
 


10.00 Fazekas Lajossal, a Bors, a Tenkes kapitánya, a Kisváros televíziós sorozatok rendezőjével a tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi Istvánra, Lópici Gáspárra emlékezünk.

 
Szilágyi István színművész (1937-2020), fotó: Stekovics Gáspár, Wikimedia Commons
 

10.30 Monspart Sarolta, az első magyar világbajnok tájfutó, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja a Nemzet Sportolója lett.

11.00 Karl Bardosh (Bárdos Károly) a New York-i egyetem professzora, író, rendező, a mobiltelefon-mozi úttörője, a most induló Magyar Mobilvideó Fesztivál zsűrijének elnöke.

11.30 Fazakas Júlia színész, aki jelmezeket is tervez, elindított egy sorozatot. Egy nap, egy híres festmény, egy parafrázis. Ő szerepel a képeken, beöltözik, festi, sminkeli magát, mintha ő maga lenne a festményeken is. Mások mellett Egon Schiele-, James McNeill Whistler- vagy éppen Mark Ryden-képek hőseinek bőrébe bújt bele. 

Klubdélelőtt szombaton 9 órától.