„Klubrádió
Reggeli gyors

Szél szerint aljas és gonosz a Fidesz rendszere

15/06/2021 12:52

| Szerző: Klubrádió

Összemosni a pedofíliát a homoszexualitással, ez a Fidesz csapdája az ellenzéknek, de Szél Bernadett szerint az ellenzéknek ki kell tartania az elvei mellett.

A homoszexuálisokat a pedofilokkal összemosó törvény elfogadásának napján Szél Bernadett azt mondta a Reggeli gyorsban, hogy az ellenzéknek elvi álláspontot kell felvetni a törvénnyel kapcsolatban. Sokat beszéltek mostanában arról, hogy ez a törvény egy csapda az ellenzéknek, és a kormánynak az a szándéka vele, hogy lehetetlen helyzetbe hozza őket. Ez a politikai pedofília színtiszta esete, jelentette ki a képviselő.

2021. június 15. Reggeli gyors-részlet / Interjú, Szél Bernadett - 2021.06.15.
11:22
00:00

A Fidesz gyermekeket használ fel ahhoz, belekeverve egy sokat támadott csoportot is, hogy az ellenzéket bemocskolja, levadássza, mondta Szél Bernadett, aki szerint ez felfoghatatlan károkozás, és most még csak a töredékét látjuk a következményeknek, mi lesz, ha elfogadják a törvényt.

Az ellenzék nem szavaz a törvényről és kivonul. A bojkottnak Szél szerint van egy kemény üzenete, és örül, hogy az egész ellenzék beleállt ebbe, bár szerinte a Jobbiknak is van egy pozíciója, de azt neki kell megmagyaráznia. 

Szél szerint egy demokratikus ország parlamentjében el sem juthatnának idáig egy ilyen törvénnyel, és ebből tisztán látszik, hol is tart Magyarország, és ki az, aki ezzel nem tud együtt élni. Függetlenül a meleg közösségtől, látszik, előbb-utóbb mindenki sorra kerül, mondta Szél, aki szerint sokan gondolhatják, hogy őket nem érinti ez a törvény, de az a tény, hogy egy ilyen fontos témát, pusztán hatalomtechnikai megfontolásból, képesek elvinni egy teljesen másik irányba, az a rendszer aljasságát és gonoszságát egyértelműen mutatja.

Amikor tavaly a transznemű közösséget alázták meg, akkor azt tapasztalta a járvány közepén is, szimpátiát ébresztett irányukba, ami korábban nem volt meg. És most is hasonló érzései vannak.

A törvény nem európai, és az emberi jogi próbát sem állja ki, mondta.

Az ellenzéket szerinte a "csapda elől" a politikai pályán az elvi állásponthoz való ragaszkodás tudja megvédeni. Azok tudnak leginkább a tettek mezejére lépni, akik nem felejtik el, miért is kezdték el ezt az egészet. "Attól, hogy belekényszerítettek minket a kétpárti rendszerbe, bár sok színű az ellenzék, de megtaláljuk azt a közös minimumot, ahol ki tudjuk vezetni az országot abból az állapotból, amiben most van. Biztosítjuk a meleg közösséget, hogy nincsenek egyedül".

Szerinte a szavazókat lehet edukálni, "a Fidesz szavazóbázisa például értékek tekintetében olyan irányba változott, ami nem elfogadható. A mi szavazóinknak elmondjuk, hogy miért fontos kiállni. Meg kell, hogy jelenjen a szolidaritás, ha érzékeli, hogy valakinek rossz, jogfosztás történt. Oda kell állni melléjük".