„Klubrádió

Szabadság, szerelem, ünnepi adásrend

14/03/2024 23:05

| Szerző: Klubrádió

Március 15-én változik a szokott adásrend: ünnepi válogatással, az Ötösben a '48-49-es forradalom és szabadságharc ismert és ismeretlen alakjaival, a sajtószabadság és a karikatúra kapcsolatának feltérképezésével, majd déltől a Szabadság, szerelem c. műsorral várjuk Önöket.

Így változik az adásrend a nemzeti ünnepen:

Reggel ünnepi válogatást, egy-egy korábbi Másrészről adás ismétlését hallhatják majd.

6:00-7:00 óra között:

Június 9-én részben önkormányzati választások lesznek. Az országos politikai harcoknak kitett helyhatóságok tevékenységi köre, jogai, önállósága egyre szűkültek az elmúlt időszakban. Milyen állapotban van most az önkormányzatiság? Rózsa Péter vendégei Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő polgármestere és Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

Az adást eredetileg 2024. február 8-án adtuk le.

 
Balra Gémesi György, jobbra Őrsi Gergely
 
 

7:00-8:00 óra között:

Az elmúlt években sokan próbálták leírni, milyen rendszer a NER – ez már nemcsak azért képezi vita tárgyát, mert szeretnénk megérteni miben élünk, hanem azért is, mert szeretnénk tudni, hogyan lehet majd kimászni belőle. Lányi András író, filozófus és Deme Zoltán közgazdász vitáját hallhatják újra.

Az adást eredetileg 2023. április 27-én hallhatták.

***

A Reggeli gyors ennek megfelelően rövidített pályán, 8:00-10:00 között fut pénteken. 9 után a reggeli személlyel Tamási Miklós a Fortepan alapítója érkezik, akivel többek között új kiadásukról, a Bűnös Budapest '70-ről beszélget Pálinkás Szűcs Róbert.

***

Petőfi Sándor
 
Petőfi Sándor
 

10:00-12:00 óra között az Ötös ünnepi kiadásában megidézzük a '48-49-es forradalom és szabadságharc ismert és ismeretlen alakjait, és hőseit. Szó lesz Petőfiről, a sajtószabadság és a karikatúra kapcsolatáról, az ismeretlen katonanőkről, és a színház sem maradhat el. Velünk lesz Margócsy István, irodalomtörténész, a Harmadrosta Csoport, jön Marabu, és Gulyás Adrienn, történész.

12:00-13:00 óra között a Fórum helyett Szabadság, szerelem című ünnepi műsorunkat hallhatják.

Közhelyek, patetikus sablonok és a minap bemutatott közel hétmilliárdos kurzusfilm is megannyi álarcot rakott már Petőfire. Aki verseiben, naplórészleteiben ennél sokkal emberibb, színesebb egyéniség lehetett: bájos, kölykös, vagány, vicces, szerelemre lobbanó, szókimondóan forradalmi. Az ezerszínű költő szerelmi lírájával és reformokat követelő hevületével színezzük ünnepi műsorfolyamunkat, déli műsorsávunkat. 

Petruska András dalszerző, énekes vadonatúj megzenésített Petőfi-versekkel érkezik stúdiónkba. És velünk lesz Bánki Beni fiatal költő, slammer, a korábbi Pilvakerek népszerű előadója, aki e héten is számos iskolába vitte el Petőfi Sándor verseit.

Személyes alkotói vallomásokkal tarkított zenés, irodalmi összeállításunk szerkesztő-műsorvezetője: Warholik Zoltán.

***

16:00-18:00 óra között a Megbeszéljüköt kivételesen Szénási Sándor vezeti majd.

***

A fentieken kívül a megszokott műsorokat hallhatják majd a megszokott időben, riportereink pedig egész nap járják majd a nagyobb demonstrációkat, amelyekről a hírekben számolnak majd be. 

Az adásrendet táblázatos formában itt találják.