„Klubrádió
Klubdélelőtt

Soros György és Orbán Viktor kibékülnek... – Klubdélelőtt-ajánló

10/07/2020 18:37

| Szerző: Klubrádió

Születésnapi köszöntés, könyvbemutatók, kiállítás, politikai pszichológia egy világhírű szociálpszichológustól, Erdős Virág és dr. Máriás a Klubdélelőttben.

2020. július 11. Klubdélelőtt (2020. július 11., szombat 09:00)
158:34
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00. Dr. Kozári Józsefnét, vagy  ahogy a tanítványai szólítják, Klári nénit, a Magyar Jégsport Szövetség egykori elnökét 91. születésnapján köszöntjük.

Dr. Kozári Józsefné és Sebestyén Júlia
 
Dr. Kozári Józsefné és Sebestyén Júlia
 

9:30 Erdős Virág költő József Attila-díjjal a hátizsákjában biciklis futár, visszatérő vendége a jól ismert és legendás Hős utcának is.

10:00 Forgács József világhírű szociálpszichológus 22 éves korában emigrált Ausztráliába, az University of New South Wales egyetemi tanára és tudományos kutatója, de rendszeresen hazalátogat. 2010 óta intenzíven foglalkozik a magyar nemzeti identitás és a politikai pszichológia kérdéseivel.

Forgács József világhírű könyve, A társas érintkezés pszichológiája
 
Forgács József világhírű könyve, A társas érintkezés pszichológiája
 

10:30 Dr. Hargittai István Széchenyi- díjas kémikus, tudománytörténész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, legújabb könyvének címe: Mozaikokból egy élet.

Hargittai István: Mozaikokból egy élet
 
Hargittai István: Mozaikokból egy élet
 

11:00 dr. Máriás festő, író, zenész, a Tudósok együttes frontembere. Egyik festményének címe: Soros György és Orbán Viktor kibékülnek, hogy közös erővel virágoztassák fel Magyarországot, amiért jutalmul a Paradicsomba jutnak a Nemzeti konzultáció műtermében.

 
 
dr. Máriás az Aldi édességpultjánál digitális technika, 1080 x 1080 pixel, 2019

11.30 Art deco, modern dizájnkerámiák – és a kettő között egy fájdalmas hiány, amit 1945-ben egy többnapos agyaggalamb-lövészet során a szovjet katonák okoztak. Gorka Géza munkásságát bemutató kiállítás Chovanecz Balázs műgyűjtő minden korábbinál teljesebb és nagyobb gyűjteményén alapul, és több mint ezer kerámián keresztül mutatja be.

Gorka Géza munkái Chovanecz Balázs gyűjteményében
 
Gorka Géza munkái Chovanecz Balázs gyűjteményében
 

Címlapi kép: dr. Máriás fentebb idézett festménye

Klubdélelőtt
2020. július 11. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa