„Klubrádió
Reggeli gyors

Soproni: A kormánypárti gyűlölködés mindenkinek rossz

9/06/2021 10:05

| Szerző: Klubrádió

A homoszexuálisok irányában érzékenyítő, konzervatív felfogású kiállítás nyílt Terézvárosban. A momentumos polgármester beszélt arról, hogy milyen a fogadtatása.

A terézvárosi polgármester, a momentumos Soproni Tamás nyitotta meg a Hunyadi téren az „Én is ember vagyok” kiállítást, ami homoszexuális embereket mutat be. Soproni arról beszélt a Reggeli gyorsban, hogy mit láthatunk a kiállításon.

2021. június 09. Reggeli gyors - részlet 21.06.09. Soproni Tamás
06:52
00:00

"Embereket látunk képeken. A kiállításnak az az üzenete, hogy én is ember vagyok. Ennél konzervatívabb, de az LMBTQ-közösségért kiálló kiállítás nem nagyon volt még" - mondta. Szerinte még a konzervatívak számára is elfogadható ruhában látunk embereket, akik elmesélik az élményeiket. Volt akit az apja vert, mert meleg, volt, akinek osztályfőnöki órán szóltak be".

A korábbi felvonulásokat kísérte egy erős ellenállás a szélsőjobboldaliak részéről, erre Soproni azt mondta, most is vannak ellenzők, "már megtaláltak minket". Ugyanakkor említett egy "olyan szélsőjobboldali ismerőst, aki megnézte, és utána azt mondta a kiállításra, hogy "ez igazából oké", mert "nem olyan, mint a pride, amire be lehet szólni, hogy ki, milyen csilivili ruhában van és hangoskodnak".

Soproni azt mondta, hogy "mindannyian megérdemeljük a türelmet, az elfogadást, amire emberként méltók vagyunk".

A polgármester úgy fogalmazott, hogy egy városvezetőnek nyilván vannak útfejlesztési és városfejlesztési elképzelései, de szerinte egy politikusnak világnézete is van, neki pedig az az álláspontja, hogy "senkinek semmi köze hozzá, ki kinek a kezét fogja meg az utcán, vagy kit csókol meg, vagy kivel fekszik". Az a gyűlölet pedig, aminek a fenntartásában szerinte a kormánypárt és a szélsőjobboldaliak érdekeltek, "az mindenkinek rossz, azoknak is, akik ezt a gyűlöletet érzik".

Neki politikusként kötelessége ez ellen tenni, és bízik abban, hogy sokakat elgondolkodtatnak ezek a képek.