„Klubrádió
Café Péntek

Sirály helyett Gödör

2/07/2021 14:18

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Tánc, dokumentumfilm, színház, kiállítás és egy újranyíló klub a Café Péntekben, mely augusztus végéig nyaralni megy egy időre.

2021. július 02. Café Péntek (2021. július 02., péntek 20:00)
55:37
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

A nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Frenák Pál táncosai olyat művelnek a színpadon, amiről az ember azt képzelné, lehetetlen. Egyszerre lebegnek, táncolnak, pörögnek és zuhannak. Ahogy Frenák minden alkotásában, ebben is az érzelmek vezérlik a testeket. Erről is szó volt a Café Péntekben.

Aztán egy katartikus erejű dokumentumfilmről hallhattak egy szabolcsi fiatalemberről, aki lánytestben született és a szülei és testvérei szeretete segítségével sikerül megbarátkoznia saját magával. A rendező Bakonyi Alexa.

Bor Pál a XX. század festő- és grafikus-, sőt szobrászművészeivel együtt olyan életutat járt be Európában, amelyre érdemes emlékezni. Kiállítás nyílik az unokája által most felfedezett grafikai munkákból Badacsonyban. Bor András mesélt  a nagypapájáról.

Bor Pál
 
 

Pelsőczy Réka egyszerre tanít felnőtteket színházra, ugyanakkor budapesti sétákra épített zenés előadásra készül, és közben Ray Bradbury Fahrenheit 451 című regényét alapul vevő krimiszerű performanszot próbál színésztársaival. Ő is megszólalt a műsorban.

Fahrenheit 2020
 
Fahrenheit 2020
 

Végül egy igazi örömhír: újra lesz Gödör Klub a volt Sirály helyén, Filep Ákosnak köszönhetően.

Gödör Klub
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A műsort a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Café Péntek
2021. július 2. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia