„Klubrádió
Konkrét

Robotként biztos nem tér vissza Szepesi

27/03/2019 16:30

| Szerző: Klubrádió

A mesterséges intelligencia nem tudja visszaadni Szepesi György közvetítéseinek hangulatát, de vannak olyan újságírói feladatok, amelyeket egyértelműen elláthat – erről beszélt a 24.hu főszerkesztője a Klubrádióban.

2019. március 25. Konkrét - részlet / interjú Szigeti Péterrel (2019. 03. 25.)
08:20
00:00
Biztosan nagyobb szerepe lehet a mesterséges intelligenciának a médiában a mostaninál néhány területeken – mint a sportújságírás –, de a meccsélmény, az élő hangulat átadása megmarad emberi feladatnak.

Szigeti Péter a Konkrét című műsorban elmondta: vannak helyek a világban, ahol már találkoztak a robotok és az újságírók, de Magyarországon még nem.

Szerinte az újságírásnak azokban az ágazataiban, ahol rengeteg adat, eredmény feldolgozására van szükség, és az olvasók is elsősorban adatokra kíváncsiak, sok minden megoldható robotokkal.

Szigeti Péter beszélt arról is, hogy mennyit fejlődött az újságírás technikai háttere a '90-es évekhez képest; jobban látják, hogy hányan olvasnak egy adott cikket, rovatot, újságot, sőt, azt is, hogy egy cikket meddig olvas el valaki, hol veszíti el az érdeklődést, és ezen adott esetben változtathatnak is.

Az interjút a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Címlapi kép: 1949. Magyarország,Budapest IV. Újpest, Megyeri út, UTE pálya, Magyarország-Ausztria (6:1) labdarúgó mérkőzés. Rudas Ferenc nyilatkozik Szepesi György riporternek. Forrás: Fortepan.hu

Konkrét / interjú Szigeti Péterrel
2019. március 25., hétfő, 15.00h
Műsorvezető: Böcskei Balázs