„Klubrádió

Adások

Reggeli gyors

"Összeizzadjuk az első filmet itthon, aztán irány külföld"

Pénteken a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának Pitch Fóruma filmtervek eladása helyett inkább demonstrációról szólt. Ez volt az utolsó pályázati lehetőség, ahol merészebb tervekkel lehetett indulni, de már ebből is indoklás nélkül dobnak ki munka közben korábbi nyerteseket.

Kiss: A Bennu mintáival 4,5 milliárd évet utazhatunk viszza az időben
Reggeli gyors

Kiss: A Bennu mintáival visszautazhatunk az időben

Négymilliárd kilométert utazott az OSIRIS-REx a Bennura, a gyűjtött minták vizsgálatával 4,5 milliárd évet is képesek leszünk visszanézni az időben" – véli Kiss László csillagász.

Hadházy: Primitív ingatlanmutyi a hajdúsámsoni Penny telkének útja
Reggeli gyors

Hadházy: Primitív mutyi Hajdúsámsonon

Egy újonnan alakult vállalkozás vett telket a hajdúsámsoni önkormányzattól, majd négyszeres áron adta tovább a Pennynek – mondta Hadházy Ákos.

Strasskirchen, a bajor falu megszavazta: jöjjön az akkugyár
Reggeli gyors

A bajor falu zöld lámpát adott az akkugyárnak

Szijjártó Péter Moszkvába megy, a Budapest-Belgrád vasút projekt megfeneklett, a szuverenitásvédelem jó eséllyel számíthat uniós kritikákra, a bajor Strasskirchen igent mondott az akkugyárra. Nemzetközi lapszemle.

Liberalizmus a vásznon 3. rész
Hangosfilm - Mozgóképizmus

Liberalizmus a vásznon 3. rész

A szombati Hangosfilm – Mozgóképizmusban folytattuk Paár Ádámmal sorozatunkat a liberalizmus eszméjének kialakulását, megszilárdulását bemutató filmekről.

Befóliázott politika – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Befóliázott politika – Józsa Márta jegyzete

Milyen országot szeretnénk – tesszük fel gyakran a kérdést, és az az általános válasz, hogy na, éppenséggel nem ilyet. Nálunk a gyerekkönyvek mellett járulékos haszonként bizonyos agyakat fóliáztak be. A köz javára történő politikával együtt.

Bokros: Matolcsy György és Varga Mihály közösen idézték elő a tömegbalesetet
Hetes Stúdió

Bokros: Matolcsy éppúgy felelős, mint Varga

Felesleges és káros volt többletköltekezéssel tovvább fűteni a gazdaságot, amikor az amúgy is "vörösen izzik" – véli Bokros Lajos, aki szerint Az erőforrások végessége miatt csak eladósodás és infláció lesz.

Üllő és kalapács között – Szénási Sándor jegyzete
Hetes Stúdió

Üllő és kalapács között – Szénási Sándor jegyzete

Nehéz orosznak lenni, ha valaki nem olyan orosz, mint a többi, nagyorosz, mondjuk, aki a Birodalom sárga, fekete és fehér trikolórját teríti magára, vagy nem olyan, aki ugyan ukrán-orosz vegyesházasságban él, de azt mondja, hogy ha Vlagyimir Vlagyimirovics szerint az ukránok nácik, és megértek az eltörlésre, akkor biztosan igaza van. Akit ez a mentalitás kétségbe ejt, és újságíróként tenni akar ellene, annak menekülnie kell, de sokszor gyanakvással – és Pegazussal – fogadják Európában is.