„Klubrádió
Bonyolult dolgok

Rá kell-e szólni a gyerekre, ha folyton a neten lóg?

17/07/2021 09:25

| Szerző: Klubrádió

Miért lóg annyit a neten, és különben is, mit csinál ott a gyerek? Vajon a kütyüző gyerekek agyhalott zombik lesznek? Ezek is bonyolult dolgok.

2021. július 15. Bonyolult dolgok (2021. július 15., csütörtök 19:00)
56:55
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit Szerkesztők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit

Meg kell-e. lehet-e tanulni és meg lehet-e szokni a különböző új technikai eszközök használatát egy bizonyos kor felett? Okoz-e függőséget a mobiltelefon?

Bálint Judit a műsor felvezetésében arról beszélt, hogy a Klubrádió online térbe kényszerítése azzal is járt, hogy idősebb hallgatóinknak olyan technológiát kellett használniuk, amelyet korábban nem jutott volna eszükbe, a sokat szidott kütyük az életük részévé váltak. Viszont sok idős embernél még mindig valamiféle mumusnak tűnik az, hogy a fiatalok jóval nagyobb arányban használnak okos eszközöket és az internetet. Pedig nem, hallgatóink jelentik a legszebb példát arra, hogy idősebbek is meg tudják ezt tanulni és szeretni. Ráadásul, ha nem lenne internet, nem hallhatnának minket.

 
Bernschütz Mária a Klubrádióban
 
 

Arról volt tehát szó, hogy kell-e egyáltalán ilyen szembeállítást tenni, vagy kell-e rászólni a gyerekre, hogy tegye már le a kezéből az okostelefont, kell-e rosszallani, ha napi három órát lóg a neten.

Egyebek mellett ezekről beszélgetünk a Bonyolult dolgok legutóbbi adásában Bernschütz Mária generációkutatóval, a BME adjunktusával.

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Pixabay

Bonyolult dolgok
2021. július 15., csütörtök 19:00
Műsorvezetők: Bálint Judit és Korpás Krisztina