„Köszönjük,
Esti gyors

Pofátlan propaganda egy balatoni kilátóról – Selmeci János jegyzete

28/06/2023 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Pofátlan Kutyapárt propaganda, didaktikus okoskodás, illetve személyes úti beszámoló következik közösségépítésről, valamint a közpénz értelmes elköltéséről. Felszabadult nyári téma, ugye.

2023. június 28. Esti gyors-részlet (2023.06.28. Selmeci János jegyzete)
01:46
00:00

Hétvégén Szántódon jártunk, van ott egy kilátó és napozóstég, az előbbi életveszélyessé vált, utóbbit pedig a jégeső verte szét tíz évvel ezelőtt, tavaly a Kutyapárt kampánypénzéből és a leginkább érintett utca lakóinak adományaiból csinálták meg használhatóra, annyira használhatóra, hogy abban a fél órában, amíg ott voltunk, több gyerekes család is végigsétált a nádasba benyúló százötven méteres bejárón a Balaton partig.

A beszámolók szerint több mint százan dolgoztak a kilátó és a stég felújításán, ami nyilván nem váltja meg a világot, se le a miniszterelnököt, de jó példa lehet nemcsak a hasznosan elköltött kampány pénzre, hanem arra is, hogy egy kis közösség bizony építhet magának valami maradandót.

Van itt egy ország, ahol egyre kevésbé tudunk leülni egymással beszélgetni, és mintha egyre kevesebb olyan hely lenne, ahol ezt meg lehet tenni. Ha valakinek van pénze, főleg közpénze és lehetősége, másokat anyázó plakátok és Facebook-hirdetések helyett bizony kialakíthat közösségeket, alkothat olyan tereket, ahol egyszerűen csak jó lenni.

Ha pedig valaki Szántódon jár, még közpénz sem kell ahhoz, hogy gyerekestül vagy kutyástul kisétáljon a nádasban kialakított bejárón a még nagy szélben is csak picit para kilátóig, jól megnézze róla a Balatont, aztán egy sör vagy napozás közben örüljön annak, hogy milyen remek dolgok sülhetnek ki egy kis közösség összefogásából.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2023. június 28-i adásában hangzott el.