„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Példamutató nemzeti hős – film készülhet Halassy Olivér életéről

8/03/2020 08:45

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában egy olyan előkészületi fázisban tartó magyar filmmel foglalkoztunk, amely Halassy Olivér olimpikon különleges életútját mutatja majd be. Sopsits Árpád rendező és Szabó Gábor operatőr voltak a műsor vendégei.

2020. március 07. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2020. március 07., szombat 13:30)
29:56
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Meséltek hősükről, annak rendkívüli sportteljesítményeiről, és nem kevésbé jelentős emberbaráti tetteiről. Arról, hogy egy féllábú úszó, vízilabdázó hogyan alkothat kiemelkedőt egészséges társai között. Hogy milyen makacs, erős jellemről is készülnek filmek készíteni, aki nem csak a sikereit köszönheti különleges személyiségének, hanem sajnálatosan a halálát is.

Halassy Olivér
 
Halassy Olivér
 
A kép forrása: Wikipedia
 

A készülő alkotás technikai kihívásairól is szót ejtettek. Kiderült a beszélgetésből, hogy várhatóan egyedülálló lesz az alkotás már csak a költséges kivitelezés miatt is: a korabeli jelmezek, díszletek mellett komoly szerep jut a CGI jelentette lehetőségeknek is.

Timár Ágnes kérdésére az alkotók elmondták, a színészek kiválasztása még folyamatban van, hiszen ez legalább annyira nehéz feladat, mint a film megvalósításának technikai része. A leendő szereplőknek ugyanis nem pusztán a kamera előtt, de a medencében is otthonosan kell mozogniuk. Épp olyan elvárás az úszáshoz és vízilabdához szükséges fizikai kondíció, mint a hiteles színészi teljesítmény.

Szabó Gábor operatőr elmondta, azáltal, hogy mindent Halassy Olivér szemszögéből, vagyis „belülről kifelé” mesélnek majd el, nem csak technikai nehézségeket ígér, de egy nagyon különleges látványt is.

Sopsits Árpád rendező hozzátette, habár az olimpikon történetét leendő producerük ajánlotta a figyelmükbe, hamar a szívügyükké vált a különleges sztori vászonra vitele.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2020. március 7. szombat 13:30
Szerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnes