„1%
Megbeszéljük...

Orbán nem enged a stadionokból

16/06/2020 19:54

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Egyelőre nem tudni, hogy mi a helyes válasz a vírus okozta gazdasági válságra. A bezárkózás, vagy az előre menekülés. A magyar miniszterelnök az utóbbit választotta.

2020. június 16. Megbeszéljük - részlet 20.06.16. Dénes Ferenc
12:45
00:00

A lakásfelújításokra szánt pénzt elvonta a kormány a VIII. kerülettől, kézilabda csarnokra viszont továbbra is ad. Mindkettő segíti az építőipart, de talán nem mindegy, hogy a hosszú távú haszna melyiknek mennyi. Dénes Ferenc sportközgazdásszal erről beszélt Bolgár György.

 

Ma még nem látható, hogy melyik megoldás a jobb a válság átvészelésére – mondta Dénes Ferenc. Egyes országok a bezárkózást választották –jellemzően baloldali kormányzásúak-, mások a nyitást, az intenzívebb gazdaságfejlesztést. Az, hogy a gazdaságnak mennyire része a sport, egy kérdés. Orbán Viktor kormányzása alatt egyértelműen látszik, hogy a sportipar megmozdult, ezt a kormányfő egy ugrópontnak tekinti.

A gazdaság egyes –egyébként meghatározó- részeire, mint például az autóipar, a kormánynak nincs ráhatása. Nem lehet azt mondani az Audinak, hogy márpedig gyártsatok többet. Azokra az ágazatokra viszont, amelyek a kormány befolyása alatt állnak, a támogatásoktól függnek, rá lehet szólni. Ez történik, oda „bele lehet nyúlni”.

Dénes Ferenc szerint ettől a kormánytól nem lehetett mást várni a járványveszély idején sem. Nem tért el az eddigi stratégiájától, melyben a stadionépítés, a sportfejlesztés prioritást élvez.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI

Megbeszéljük
2020.06.16. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György