„Klubrádió
Reggeli gyors

Orbán blöffje után önkormányzati ellenállás szerveződik Budapestről

20/11/2019 14:38

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor nem tekinti partnereknek az önkormányzatokat, csak blöffölt, amikor együttműködésről beszélt. Így gondolják a XV. kerületi önkormányzatnál, ezért akarnak tiltakozni.

2019. november 20. Reggeli gyors - részlet 19.11.20. Tóth Imre
09:12
00:00

Elég volt a helyi jogkörök 2010 óta tartó folyamatos megnyirbálásából, az önkormányzatok hűbérbirtokként kezeléséből – indokolják a XV. kerületben, hogy miért akarnak ellenállás mozgalmat indítani. Tóth Imre alpolgármester szerint a november 12-én benyújtott salátatörvényben benne volt, hogy a kormány az önkormányzatok demokratikus alapjogait akarja még jobban csorbítani, az iparűzési adóra vonatkozó szabályokkal pedig a kerületeket akarja összeugrasztani. Nem véletlen, hogy ezeket a lépéseket azután tett meg, miután a főpolgármester stadionstopot hirdetett.

Tóth Imre hangsúlyozta: elegük van abból, hogy aki nem tekintik magát alattvalónak és nem áll be a sorba, az rendre kapja a büntetéseket. Megálljt kell parancsolni és piros lapot mutatni a kormánynak!

A „Szabad önkormányzatokat!” című javaslatot a kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés elé fogja terjeszteni, és keresik az együttműködést más településekkel is. Tájékoztatni fogják az embereket, hogy mit is művel a kormány, fórumokat szerveznek, vagy akár utcai találkozókat a választóikkal. Aláírásgyűjtésbe is kezdenek, ha az látszik célszerűnek. Az alpolgármester azt reméli, hogy el tudják érni a jogszabályok visszavonását.

Tóth Imre beszélt arról is, hogy a XV. kerületben jó az ellenzéki együttműködés, a csapat „egyben van”, mind emberileg, mind szakmailag képes a kerület vezetésére, hisz mindannyian a városrészért akarnak dolgozni.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Reggeli gyors
2019.11.20. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre