„Klubrádió
Megbeszéljük...

Nyugdíj? Majd később...

11/01/2019 17:26

| Szerző: Klubrádió

Ilyen hiba nem fordulhat elő - mondja a nyugdíjbiztosító volt főigazgatója. Nem csoda, ha most megrendült az emberek bizalma az intézményben, sokan néznek nehéz hétvége elé, mert késik a nyugdíjuk.

2019. január 11. Barát Gábor a késve érkező nyugdíjakról
10:33
00:00

Egy felelős vezetőnek már reggel a nyilvánosság elé kellett volna állni, és bocsánatot kellett volna kérnie a nyugdíjasoktól, ez lett volna a minimum – mondta az Országos Nyugdíbiztosítási Főigazgatóság volt főigazgatója a Megbeszéljük című műsorban. Az emberek korábban bíztak az intézményben, hiszen ilyen hiba nem fordult, nem fordulhatott elő, ez a bizalom most megrendült – tette hozzá Barát Gábor.

A törvény értelmében ma reggel, már a bankok nyitásakor a nyugdíjasok számláján kellett volna lennie a pénznek, azonban csak délután kezdték el csorgatni. Az egymillió érintett közül sokaknak várniuk kell.

Barát Gábor sem ismeri természetesen a hiba okát, az biztos, hogy a Magyar Államkincstárnál új rendszerre álltak át. Lehet szó rendszerhibáról, figyelmetlenségről, vezetői hibáról. Amennyiben igaz, amit a sajtóban olvasni lehet, hogy rossz értéknappal küldték be az utalásokat a zsíró rendszerbe, akkor az ott dolgozók egyszerűen alkalmatlanok a volt főigazgató szerint.

Bolgár György interjúját a fenti ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: