„Hírek
Reggeli gyors

Nem hagyja annyiban az ellenzék Borkai győzelmét

16/10/2019 13:17

| Szerző: Klubrádió

Továbbra is nagy a felháborodás Győrben Borkai Zsolt polgármester szexvideója és korrupciógyanús ügyei miatt, képtelenség, hogy kitöltse újabb ötéves mandátumát, amit pár száz szavazatnyi előnnyel nyert meg ismét. Minél korábbi bukásáért az ellenzék is tenni fog – erről beszélt Glázer Tímea, a választáson Borkaival szemben alulmaradt ellenzéki jelölt, aki hangsúlyozta, a győriek többsége nem Borkaira és nem a Fideszre szavazott.

2019. október 16. Reggeli gyors-részlet/Interjú Glázer Tímeával (19.10.16.)
07:17
00:00

Becsapta a Fidesz a győri szavazókat, mert saját színeiben indította Borkai Zsoltot a polgármesterségért, aztán a botrányba keveredett politikust győzelme után kiléptette a kormánypártból – mondta Glázer Tímea, Borkai választáson alulmaradt riválisa. Az ellenzéki politikus szerint azonban képtelenség, hogy Borkai kitöltse az ötéves polgármesteri ciklusát a korrupciót is felvető elhíresült szexvideója után ráégett bélyeg miatt.

A Fidesz tehát jelenleg taktikázik, miközben Borkainak azonnal távoznia kellene Győr éléről – tette hozzá. Glázer Tímea szerint Borkainak nem a Fideszből kellett volna távoznia, mert a kormánypártban olyan emberek vannak, mint ő maga, hanem a polgármesterségről lemondania, mert a győriek viszont nem olyanok, mint ő.

Borkai Zsolt ellen tüntettek Győrben
 
 Glázer Tímea, a győri ellenzési összefogás polgármesterjelöltje felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésű rendezvényen a győri városháza előtti téren 2019. október 12-én. MTI/Krizsán Csaba
 

A városban továbbra is nagy a felháborodás, nehéz elképzelni, Borkai hogyan megy majd el egy óvodába a gyerekek közé, hogyan adja át a díszpolgári kitüntetéseket, mit mond egy városi ünnepség megnyitóján és hogyan képviseli a várost kifelé – mondta Glázer Tímea, aki hangsúlyozta, hogy az önkormányzati választáson a többség nem Borkaira és nem a Fideszre szavazott, hanem az ellenzékre és a civilekre. Igaz, utóbbiak külön indultak, így a közgyűlést továbbra is a kormánypárt uralja.

A győri önkormányzat ellenzéki tagja szerint évek után sorra borulnak ki Borkai korrupciós ügyei, nyomozás indult, és végül minden ki fog derülni. Valami elindult Győrben és az országban, ami nagyon nagy hatással lesz a 2022-es országgyűlési választásokra is.

 
Borkai Zsolt Forrás: Győrplusz TV
 

Glázer Tímea arról is beszélt, nem hagyják annyiban, hogy Borkai győzött a választáson. Két nappal az önkormányzati választás után, kedden kezdeményezték a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását, és az is lehet, hogy az összes többi városi voks esetében is így tesznek. Nagy igény van Győrben tüntetések szervezésére is, hogy Borkai ellenzéke menjen tovább ebben az ügyben – hangsúlyozta.

Győrben az október 13-ai önkormányzati választáson Borkai Zsolt és Glázer Tímea között a szavazatkülönbség csupán 641 volt, míg az érvénytelen szavazatok száma 1381 lett. Ezen kívül több egyéni választókerületben is igen szoros volt a verseny a Fidesz és az ellenzéki összefogás jelöltje között.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Glázer Tímeával
2019. október 16., szerda 07.45
riporter: Para-Kovács Imre