„Klubrádió
A lényeg

Nagy felhajtással iktatták be Novák Katalint

14/05/2022 10:45

| Szerző: Klubrádió

A nyitott rendezvény azt az üzenetet akarja közvetíteni, hogy a köztársasági elnök mindenkié. Nehéz feladat egy fideszes politikusnak. Novák a Kossuth téren beszélt arról, hogy a magyarok szavatartók, a putyini orosz agressziót elítéli Magyarország, és "készséggel közvetít a háborúban álló felek közt", ha felkérik erre.

Szombaton nyilvános ünnepséggel egybekötve iktatják be hivatalába Novák Katalin köztársasági elnököt – írja a Telex. A Portál egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy nem minden köztársasági elnök beiktatására rendeztek népünnepélyt. 

Szombaton nyilvános ünnepséggel egybekötve iktatják be hivatalába Novák Katalin köztársasági elnököt. A Kálvin téren tartott reggeli ökumenikus istentisztelet után délelőtt 11 órától a Kossuth téren felállított színpadon lép fel Balázs János és Kádár Viktória zongoraművészek, Rúzsa Magdi, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az Angelica leánykar. Ezután délután egytől este hatig nyílt napot tartanak a Sándor palotában.

A nyitott rendezvény azt az üzenetet akarja közvetíteni, hogy a köztársasági elnök mindenkié. Még ha nem is közvetlenül a nép választja az államfőt, az alaptörvény szerint egyik legfontosabb feladata kifejezni a nemzet egységét. Ezt a célt persze elég nehéz így elsőre teljesíteni egy egészen a megválasztásáig aktív fideszes politikussal, a Fidesz korábbi alelnökével.

A Kossuth téren tartott beszédében Novák beszélt arról, hogy szerinte "Magyarország elítéli az putyini orosz agressziót, és készséggel közvetít a háborúban álló felek között", ha arra sor kerül.

A hvg.hu élő közvetítése:

 

A portál információi szerint Orbán Viktor és felesége, Áder János, Kövér László, Varga Judit, Gulyás Gergely, Kövér László, Semjén Zsolt, Nagy István, Süli János, Schanda Tamás, L Simon László és Kovács Zoltán hallgatta Novák Katalin beszédét.