„Köszönjük,

Adások

Válság variációk
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Válság variációk

Ha szóba kerül a klímaváltozás, általában gyorsan eljutunk a világvége gondolatokig. Takács-Sánta Andrással ökológussal a cselekvő remény útjáról beszélgettünk az Ember a Földön e heti adásában. Bartus Marci tRENDrakóval illetve a DIY rovatban pedig a szúnyogokat próbáltuk környezetbarát módon elriasztani.

Lopakodó üzemmód és az ellopott pad

Lopakodó üzemmód és az ellopott pad

A kampány utolsó napjainak váratlan mozzanatai Hódmezővásárhelyen és Hajdúsámsonban és fű alatt megváltoztatott színészgárda. Ez itt a Fülke e heti lapszemléje.

Turul-szobor és választási értékelő a Hetesben
Hetes Stúdió

Turul-szobor és választási értékelő a Hetesben

Tóka Gáborral a szavazólapok kezeléséről, Andriana Sukovával az európai szociális juttatások célba érésének kérdéseiről, Zoltán Gábor íróval a Turul-szobor ügyéről beszélgettünk. A második órában persze értékeltük a választási eredményeket.

Középfölde, mandulás csók és Tubiék
Galaxis kalauz

Középfölde, mandulás csók és Tubiék

Az irodalmi névtantól az átkeresztelt süteményeken és a névkompetencia jelentésén át a ragadványnevek eredetéig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten. Útközben azt is megvizsgáltuk, miért viselt a kezdetekkor ideiglenes nevet Emma Thompson lánya; mi alapján nevezi el karaktereit egy író; és hogy a műfordítónak mikor érdemes a személyneveket magyarítaniuk.

Víz-dalok, Vezúv, Vissza-Vágó
Klubdélelőtt

Víz-dalok, Vezúv, Vissza-Vágó

Az e heti Klubdélelőttben vendégünk volt Visky András író, Kerényi Péter televíziós szerkesztő, Sági György író, ügyvéd, Kováts Kriszta énekes, színész, rendező kollégánk és Csőre Gábor, aki a közelgő Múzeumok Éjszakája védnöke.

A Legszebb könyvek
Café Péntek

A Legszebb könyvek

A Café Péntek e heti műsorában szó volt többek között a 95. Magyar Könyvhétről és a független színházak támogatásáról is.

A futball EB-re hangolódtunk a Világhálóban
Világháló

A futball EB-re hangolódtunk

Miért érdekli jobban a klubfoci az embereket, mint a nemzetek versengése? Min háborodtak fel a Európa-bajnokságnak otthont adó Németországban? Hogyan változik a női labdarúgás megítélése?

Brüsszelre mennydörög Európa jogfosztottja
Reggeli gyors

Brüsszelre mennydörög Európa jogfosztottja

A miniszterelnök egyre inkább kifelé manőverezi Magyarországot az egységes Európából, és ez most már nagyon sok pénzébe is kerül az országnak – írja a Süddeutsche Zeitung.

Orbán helyében kiírnám az előrehozott országgyűlési választásokat – mondta Magyar Péter a Klubrádiónak
Megbeszéljük...

Magyar: Orbán helyében előrehozott választást írnék ki

Jelenleg a Fidesz lejtőn van, ami csúszós tud lenni, s jobb időben leugrani róla – fogalmazott Magyar Péter annak kapcsán, hogy ő a miniszterelnök helyében előrehozott választást írna ki. A Tisza Párt alelnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arról beszélt, hogy ők akkor is meg fogják nyerni a választást, ha idén lesz, de akkor is, ha 2026-ban.