„Klubrádió
Megbeszéljük...

MZP: Orbán áruló, mellette nincs biztonságban senki

4/03/2022 15:25

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Orbán alatt senki nincs biztonságban" – állítja Márki-Zay Péter. Hozzátette, a miniszterelnök Putyin kegyeit keresi, akkor is, amikor mindenki szankciókat vezet be. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint csak a NATO szavatolhatja Magyarország biztonságát.

2022. március 04. Megbeszéljük - részlet 22.03.04. Márki-Zay Péter
17:47
00:00

Orbán Viktor, a Fidesz, és a hozzájuk hűséges médiumok szerint a "baloldal" a háború pártján áll.

"Nehéz arra szavakat találni, ha háborúpártolással vádolja az az Orbán Viktor, akinek barátja és kenyéradógazdája a háborús bűnökkel vádolt Putyin" – mondta Márki-Zay Péter.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán a "jól bevált taktikát követi". Akkor is ezt tette, amikor a járványvédelem megszervezése helyett az ellenzéket vádolta oltásellenességgel, a letelepedési kötvényekkel tízezrével hozta be a migránsokat, de az ellenzéket vádolta ugyanezzel, és akkor is, amikor Soros-bérenceket kiáltott az ellenzékre, noha a Fidesz politikusai tanulhattak a milliárdos támogatásával.

Márki-Zay szerint Orbán Viktor újra és újra az orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik, a Magyarország biztonságát garantáló NATO és EU, továbbá az ellenzék ellen uszít. Utalt a kormányfő pénteki rádiós beszédére is. Felidézte, Ukrajna budapesti nagykövete, Ljubov Nepop azt mondta a magyar kormánynak: "stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz".

"Orbán alatt senki nincs biztonságban" – mondta Márki-Zay. Hangsúlyozta, a hat ellenzéki párt feladata az, hogy jelezze a választók felé, mindazt amit eddig ígértek, nem felejtették el, de éreztetniük kell, hogy ők nem lesznek Putyin lekenyerezettjei, és Magyarország a NATO felé elkötelezett. Megismételte Facebookon közzétett posztjának tartalmát is: Orbán még ahhoz is Putyin engedélyét kérné, hogy megvédjük a magyarokat az orosz agressziótól. Valójában Magyarország biztonságát csak a NATO és az Európai Unió szavatolja.

Idézte Horn Gábor gondolatait is, áprilisban arról kell dönteniük a szavazóknak, hogy Kelet, vagy Nyugat? Orbán, vagy Márki-Zay? Háború, vagy béke? 

A teljes beszélgetést fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Márki-Zay Péterrel
2022.03.04., péntek 16:15
Riporter: Bolgár György