„1%
Reggeli gyors

MKKP: Nem csökkent a rezsi és nem jöttek a migránsok sem

31/12/2020 18:32

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, önkormányzati képviselője a 2020-as év legnagyobb eredményének egy újabb gyanús ügy felfedezését tekinti az I. és a XII. kerületben, amiről jövő év elején tervez beszámolni. Döme Zsuzsanna, a párt ferencvárosi alpolgármestere a Vágóhíd utcai Konnektor kultúrház felújítására, valamint művészeti pályázatokra tekint büszkén. Egyébként hiányolják, hogy bár egész évben erre vártak, nem csökkent a rezsi és nem jöttek a migránsok sem, sőt, még Kovács szobra se készült el. 

2020. december 31. Reggeli gyors - részlet 20.12.31. Kovács Gergely, Döme Zsuzsanna
11:08
00:00

Kovács Gergely XII. kerületi önkormányzati képviselő és Döme Zsuzsanna Suzi ferencvárosi alpolgármester segítettek értékelni a 2020-as a Reggeli gyorsban.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke csalódásának adott hangot, hiszen egész évben arra vártak, hogy csökken a rezsi és jönnek a bevándorlók, de a jelek szerint hiába. „Nem történtek meg azok, amiről ennek az évnek szólnia kell” – tette hozzá. Kovács azt is megpróbálta, hogy nem fizette be az áramszámlát, hátha eredményt ér el, a de a moratórium miatt próbálkozása eredménytelen maradt.

A másik társelnök, Döme Zsuzsanna annyiban nevezte eredményesnek az idei évet, hogy a parkolás díjának „csökkenésével” valamelyest megvalósult a kormány ígérete. Migránsok is lehetnének még többen a Ferencvárosban, és az alpolgármester úgy véli, hogy – ha már ilyen könnyű parkolóhelyet találni – kocsival kellene hozni őket. Arra a kérdésre, hogy nem lenne-e egyszerűbb a polgármestertől kérni migránsokat, Döme azt felelte, hogy „neki is csak biciklis és gyalogos migránsai vannak”.

Kovács Gergő, MKKP
 
Kovács Gergő
 

Abban nem sikerült tökéletesen megállapodni, hogy az említetteket is számítva melyik migráns lehet a legveszélyesebb, Kovács ötlete, hogy a gólyalábas migráns lehetne ebben a „pakliban” az aduász, nem aratott egyértelmű győzelmet.

Továbbra sem sikerült szobrot állítani Kovács Gergőnek, aki szerint ez Pokorni Zoltán polgármester hibája, hiszen a műemlékre már megvan a pénz, hetvenmillió forint. Azonban az előkészítési költségek fedezetére is pályáztak, főként kávé, cigaretta és a billentyűzetkopási költségek támogatására is benyújtottak egy pályázatot, de ezt a 3500 forintos beruházást nem sikerült megnyerni. Kovács kifejezetten bosszús emiatt.

Viccen kívül

Döme Zsuzsanna ennél komolyabb eredményekről számolt be, a Vágóhíd utcában található, az egykori Novus iskola épületében, a Konnektor névre keresztelt kultúrházban elindulhat az élet, amint lehetőség nyílik rá. Addig adománypontként szolgál. Jelenleg a Budapest Bike Maffia koordinálja innen a decemberi szendvicses akcióját. Nagy eredményként a Konnektor mellett a street art és a public art művészeti pályázatát tartja számon.

Döme Zsuzsanna
 
Döme Zsuzsanna
 

A párt legnagyobb 2020-as sikerének Kovács azt tartja, hogy felfedezett egy újabb meglepő kapcsolatot. A volt I. kerületi  fideszes szpolgármester, Nagy Gábor Tamás volt felesége társtulajdonos Béres István borászati cégében. Béres a XII. kerület gazdasági ügyeiért felel és feltűnt az MKKP társelnökének, hogy a két kerületben az ő cégei nyernek a közbeszerzési pályázatokon. „Végre megtaláltuk ennek is az okát” – tette hozzá. Az ügy részleteiről az újév elején adnak bővebb tájékoztatást.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

Reggeli gyors
2020.12.31. 11:43
Riporter: Pálinkás Szűcs Róbert