„Klubrádió
Hetes Stúdió

Mit tehetnek az önkormányzatok a politikai megsemmisítés ellen?

13/06/2020 14:18

| Szerző: Klubrádió

Sorra von el forrásokat a kormány az önkormányzatoktól, milyen lehetőségeik vannak az ellenzéki városvezetőknek; változtatunk-e közösségimédia-használatunkon a rémhírterjesztés büntetése miatt; kinek jár az 500 ezer forint az egészségügyben és mi a helyzet a hálapénzzel? – ezek voltak a Hetes Stúdió témái.

2020. június 13. Hetes Stúdió (2020. június 13., szombat 15:00)
107:17
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A járványra hivatkozva sorra jönnek az újabbnál újabb kormányzati ötletek arról, hogy hogyan vonjanak el még több pénzt az önkormányzatoktól. Mit tehetnek az ellenzéki önkormányzati vezetők, hogy politikailag ne semmisítse meg őket a forráshiány? Mi lesz az önkormányzatisággal? Ceglédi Zoltán politikai elemzőt kérdeztük.

 
Ceglédi Zoltán politikai elemző a Klubrádió stúdiójában 2019. április 9-én, kedden a Reggeli gyors című műsorban nyilatkozik.
 


Kiből lesz a rémhírterjesztő? Mi értelme volt a rémhírterjesztésről szóló jogszabályok módosítására? Megváltoztatja-e egy büntetőjogi szigorítás a közösségi média használatát? Ezeket a kérdéseket is körbejárták a Társaság a Szabadságjogokért konferenciáján, most mi is erről kérdeztük Bencze Mátyás jogászt.

 
Rendőrök visznek el otthonából Szerencsen egy férfit, akit rémhírterjesztéssel gyanúsítottak meg. Fotó: police.hu
 


Az orvostársadalom és az egészségügyben dolgozók nem sokat érzékelnek a helyzet enyhüléséből. Egyre több ágazati szereplőről derül ki, hogy nem illeti meg a kormány egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatása. Köztük vannak az például az idősotthonok dolgozói, a gyógyszerészek, a gyógyászati segédeszköz-forgalmazók. Ráadásul az utazások korlátozásának enyhítése az egészségügy dolgozóit nem érinti, nekik Kásler Miklós minisztertől kell engedélyt kérniük ahhoz, hogy ellássák külföldi másodállásukat. Józsa Márta riportjában erről és a hálapénz problémájáról is hallhattak.

Minneapolis egyik érdekvédő és adománygyűjtő szervezetének ágazati igazgatója szerint jó ötlet a rendőrség feloszlatása. Ezzel szembe is megy a demokrata polgármesterrel. Politikai játszma is zajlik a szemünk előtt? Az Antifa randalírozik az utcákon, ahogy azt Trump elnök állítja? Mit lehet kezdeni az Országos Fegyveres (lobbi)Szövetséggel? Vanessa Fuentesszel az elmúlt három hét tüntetéseiről és várható intézményi változásokról, a most zajló vitákról beszélgettünk.

A műsor második órájában megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Kárpáti Ivánnal és Rab Lászlóval. A beszélgetéshez a hallgatók is hozzászólhattak.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg! Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

Hetes Stúdió
2020. június 13., szombat 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes