„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Mit fizet a biztosító egy vízcsőtörésnél?

12/01/2020 15:50

| Szerző: Klubrádió

Fogyasztóvédelmi magazinunk a parkolással kapcsolatos változásokról, autóvásárlásról, banki levelezésről és biztosítási témákról szólt.

2020. január 09. Nívó - a minőség magazinja (2020. január 09., csütörtök 14:00)
49:11
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta Szerkesztők: Törtei-Takács Kriszta
Mostanában kell mind a 6 millió bankszámla-tulajdonosnak levelet kapnia a bankjától egy európai uniós szabály bevezetése okán. Mi van ebben és miért nagyon célszerű alaposan át is böngészni. A szakértők tömeges csomagváltásra számítanak ennek kapcsán. 

Parkolás: idén változások lesznek, igaz csak júniustól, de már most érdemes megjegyezni.

Szabad-e kép alapján autót vásárolni külföldről? Ma már nagyon sok cég foglalkozik azzal, hogy mi itt kinézzük, ők meg behozzák az autót. De szabad-e, érdemes-e ezt a kényelmes formát választani, és ha igen mire figyeljünk?

Mit fizet a biztosító egy vízcsőtörésnél? Ez egyáltalán nem evidens, mert hogy egy lakáson belüli vízcső szétrobbanásából rengeteg egyéb kárunk is keletkezhet. Mikor állja ezt a biztosításunk és mikor nem?

Előtörlesztés: Megeshet, hogy miután felvettünk nemrégiben mondjuk karácsony táján a fogyasztási hitelt, de közben egy váratlan év végi jutalomból már is ki tudnánk belőle szállni. Megtehetjük-e veszteség nélkül, és ha igen hogyan.

A Nívóba meghívott szakértő vendégeink:
- Binder István, a MNB felügyeleti szóvivője
- Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke
- Dr. Kecskés András parkolási szakértő

Nívó - a minőség magazinja
2020. január 9. csütörtök 14:00
Szerkesztő-műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta