„Klubrádió
Klubdélelőtt

Miért szerettük Mézgáékat?

24/01/2020 18:00

| Szerző: Klubrádió

Milyen a brazil vízilabda? Családban marad a film és a fotó. Párizs hazaengedi a színészt. Egy karrier vége, avagy mi marad a zenéből? Témák a Klubdélelőttből.

2020. január 25. Klubdélelőtt (2020. január 25., szombat 09:00)
156:06
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00 Sudár Attila olimpiai bajnok vízilabdázó 2013-óta él és dolgozik Brazíliában, Bauru-ban lett vezetőedzője az ottani utánpótlásnak, a 2018-as ifjúsági világbajnokságon pedig a brazil csapat edzője volt.

9.30 Vajon mi volt a legendás Mézga család rajzfilmsorozat népszerűségének a titka? A 82 éves operatőr, Henrik Irén, Dargay Attila rajzfilmrendező munkatársa és felesége mesél  róla.

10.00  Ragályi Marci operatőrt, fotóművészt édesapja –és egyúttal világhírű pályatársa–, Ragályi Elemér kétéves korától vitte magával a filmforgatásokra. Fiatalemberként már nemzetközi filmek készítéséhez asszisztálhatott, első fényképezőgépével pedig  a világhírű színésznőt, Salma Hayeket is fotózta.

10.30 Rajna Martin nemrég mutatkozott be Németországban, majd a Nemzeti Filharmonikusok élen debütált, az újévi koncerten pedig együtt vezényelt a világhírű karmesterrel Vásáry Tamással. A Junior Prima díjas fiatal karmestert eddigi tapasztalatairól, zenekari kultúráról és a jövőbeni elképzeléseiről kérdezem.

11.00 Funtek Frigyes színész-rendező az Ybl Miklós Építőipari Főiskola üzemmérnök szakán végzett, majd  elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát is. 1988-tól Párizsban él, most azonban úgy döntött, 32 év után hazaköltözik, hogy hátralévő éveiben itthon dolgozzon tovább.

11.30 Január 28-án kezdődik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, melynek igazgatója, és az Isteni kéz című film egyik forgatókönyvírója, Sós Ági. A film főszereplője Csángáló, a 65 evés, egy erdélyi faluban élő, világszerte elismert brácsa nagymester. A bandavezér Parkinson kóros lesz. Betegsége beárnyékolja karrierjét, kizárják a zenekarból, melyben egész életében játszott...

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Klubdélelőtt
2020. január 25., szombat 09.00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa
A szerkesztő munkatársa: Hajmási Zsuzsa