„Köszönjük,

Miért nem szól a Klubrádió a YouTube-on és mi a megoldás?

11/01/2024 13:50

| Szerző: Klubrádió

Az elmúlt hetekben többen is jelezték a problémát, hogy a Klubrádió élő adása nem érhető el a YouTube-on. Van egy átmeneti megoldásunk.

Tudunk a problémáról, és a YouTube londoni munkatársaival is felvettük a kapcsolatot, jelenleg is zajlik a háttérben a probléma kivizsgálása. (A többi YouTube-os tartalmunk továbbra is elérhető, és a félreértések elkerülése érdekében megjegyezzük: nem vagyunk büntetésben, nem tiltott le minket a YouTube. Éppen azért, hogy ne fussunk bele ilyen problémába, addig nem indítjuk újra az élő YouTube-közvetítést, amíg a problémát nem sikerül elhárítani.)

A YouTube nemcsak azért fontos csatorna a számunkra, mert olyan platformról van szó, amit mindenki ismer és aminek a használata egyszerű, hanem mert amikor szándékos károkozók túlterheléses támadást indítanak a Klubrádió élő streamje ellen, olyankor ez az a csatorna, amit nem tudnak blokkolni, és akkor is tudunk szólni az „éterben”, ha a magyarországi szervereket támadás éri. Adásbiztonságilag ez tehát egy fontos csatorna nekünk - még ha azzal a korlátozással is, hogy a YouTube-on hallható élő adás szerzői jogi okokból csak magyarországi IP-címekről érhető el. Az élő streamünk blokkolása esetén tehát a YouTube-on közvetített élő adásunk csak a belföldi hallgatókon segít, túlterheléses támadás idején a külföldről minket hallgatók sajnos Klubrádió nélkül maradnak.

Amíg nem sikerül az élő adás YouTube-on sugárzását visszaállítani, addig is a Twitch platformon érhető el az élő adásunk. A Klubrádió honlapján a menüben látható egy Itt is szól! menüpont, erre kattintva megnyílik a twitch.tv/klubradio oldal, ahol az élő streamünk elérhető.

Köszönjük türelmüket és megértésüket.