„Klubrádió
Dobszerda

Mi marad meg belőlünk, ha elveszítjük az emlékeinket?

29/01/2020 14:31

| Szerző: Klubrádió

Szekeres Csaba dokumentumfilmes Anna és Antal történetét követte végig, amelyben az Alzheimer-kóros nőt utolsó hónapjaiban szerető férje ápolta odaadással. Ebből született a Hűség című film. A Dobszerda vendége a rendező.

2020. január 29. Dobszerda (2020. január 29., szerda 20:00): Szekeres Csaba
42:37
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
"Manapság minden az egyéni célokról és sikerekről szól, például arról, hogyan kell legyőzni másokat, versenytársakat vagy kollégákat – ezzel szemben kevés embert motivál a segítségnyújtás a rászorulóknak. Habár a teljesítménykényszer a nőket is érinti, én a férfiaknál dominánsabbnak éreztem mindezt. Kevés olyan esetről hallottam, hogy egy férj odaadóan ápolná a feleségét” - mondja Szekeres Csaba dokumentarista, számos kiváló dokumentumfilm rendezője a 2018-ban készült utolsó filmjéről, a Hűségről, amely egy Alzheimer-kórral küszködő idős asszony és az őt a végsőkig támogató, szerető és odaadó férjéről szól.

Hűség: Anna és Antal
 
Hűség: Anna és Antal
Fotó: Szekeres Csaba
 

A filmet hónapokon keresztül forgatták egy idősek otthonában. Szekeres Csaba minden filmje középpontjában az emberi természet, annak kiszámíthatatlansága, a jóság és a rosszaság jelenvalósága, de leginkább a szeretet és a szerelem, mint legfontosabb összetartó erő áll. Ő lesz a Dobszerdában Váradi Júlia vendége.

Dobszerda
2020. január 29. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia