„Támogassa
Esti gyors

Mi legyen a vezető hír? – Kárpáti Iván jegyzete

4/04/2023 18:07

| Szerző: Kárpáti Iván

Sokan azzal ápolják a lelküket, hogy ugyan stabil a NER, de már túl van a csúcson, csak nem érzékeljük a hanyatlást, majd utólag világos lesz.

2023. április 04. Esti gyors-részlet (2023.04.04. Kárpáti Iván jegyzete)
01:50
00:00
Befagytunk. A ’70-es évek brezsnyevi pangásának áporodott levegője terjeng. Ülök a hírműszakban és nem tudom mi legyen a vezető belpolitikai hír.

Mit mondott Orbán Viktor? Pár mondatos üzenetét ismétli, időnként negyed óráig is.

Mit tett az ellenzék? Az elmúlt egy év alapján nekik még egyértelmű üzenetük sincs, leszámítva a napi ügyekre való halovány reagálást és egymás ekézését.

Korrupciós ügyek? Fontos, hogy rögzítve legyenek, de kiábrándító, hogy már semmi következményük.

Marad a gazdaság, mert annak hatásai még a NER-t is alkalmazkodásra kényszerítik, legalább abban, hogy mi legyen a jelszó, hogy magyarázzák meg a tábornak, hogy egyre szarabbul él, de ezért más a hibás. A háborúval kapcsolatos kommunikáció pedig már egyenesen megalázóan leegyszerűsítő, de láthatóan az is működik, a kormánypártok támogatottsága némi visszaesés után stabilizálódott és még mindig toronymagasan vezetnek. Nem mar beléjük az Európa-bajnok infláció, Orbán élményrepülései és a fák nélküli lombokoronasétány sem. A rezsicsökkentés csökkentése és az uniós pénzek elakadása volt az, amire tavaly azt mondtuk, hogy na ez majd megrengeti a rendszert. Naivitás volt, nem jött be.

Most sokan azzal ápolják a lelküket, hogy ugyan stabil a NER, de már túl van a csúcson, csak nem érzékeljük a hanyatlást, majd utólag világos lesz. Ja, Brezsnyev alatt is már oszlásnak indult rendszer, az a nagyjából 15 év, ami még a bukásig volt meg hipp-hopp elrepült. Én 15 év múlva 60 éves leszek, ez így kimondva még borzalmasabban hangzik, mint leírva látni.

Szóval, mi legyen a vezető hír?

Kárpáti Iván jegyzete a 2023. április 4-i Esti gyorsban hangzott el.