„Klubrádió
Utcafront

Mi a kapcsolat az építészet, a fotó és a mesterséges intelligencia között?

7/06/2020 15:59

| Szerző: Klubrádió

Egy médiaművész újraértelmezte az épületek történetét, amikor a mesterséges intelligenciát és a big datát hívta segítségül, hogy megvalósítsa művészi terveit.

2020. június 06. Utcafront (2020. június 06., szombat 17:00)
52:56
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Velence – immár harmadik városi sétánkat tettük a 108 szigetre épített csodavárosban Sylveszter Ádámmal.

Torma Tamás Ybl Miklós műveinek sorában ezúttal Ganz Ábrahám síremlékéről, illetve e mű születésének történetéről mesélt.

Ganz Ábrahám mauzóleuma
 
Ganz Ábrahám mauzóleuma
 
Fiumei úti Nemzeti Sírkert (Kerepesi temető), Ganz Ábrahám mauzóleuma (Ybl Miklós, Hubert József, 1869.). A felvétel 1880-1890 között készült. A kép forrása: Fortepan / Budapest Főváros Levéltára.
Fotó: Picasa
 

Egy tragikus emlékű budai bérpalota a Margit körúton, melynek a helyén található épület bár bőven a háború után épült, mégsem lóg ki nagyon a környezetéből – ez Kelecsényi Kristóf témája volt.

Az Utcafront vendége volt Mányi István Ybl-díjas építész, aki a Szépművészeti Múzeum teljes felújításának tervezéséért a nemzetközi Europa Nostra-díjat kapta.

Kozár Alexandra pedig egy török származású, Amerikában élő művész, Refik Anadol különös munkájáról adott hírt, amelyből megtudhatjuk, mi a kapcsolat az építészet, a fotó és a mesterséges intelligencia között.

Címlapi kép forrása: a Refik Anadol Studio Facebook oldala

Utcafront
2020. június 6. szombat 17:00 (ismétlés vasárnap 7:00)
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta