„Klubrádió
Megbeszéljük...

Mesterházy: Bárkit kipécézhet a kormány

2/08/2021 19:35

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Nemcsak az LMBTQ embereket használja céltáblának a kormány Mesterházy Attila szerint. Az MSZP volt elnöke úgy véli, a Fidesz mindenkit idegen hatalmak ügynökének tart, aki kritizálni meri őket.

2021. augusztus 02. Megbeszéljük - részlet 21.08.02. Mesterházy Attila
14:49
00:00

Lewis Hamilton után egy másik Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel is élesen bírálta a magyar kormány pedofilellenesnek nevezett törvényét. Sőt, a négyszeres világbajnok Forma1-es versenyző a Magyar Nagydíjon szivárványmintás szájmaszkban és pólóban jelent meg. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő erre a nácikkal állította párhuzamba az esetet.

Az esettel kapcsolatban Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke azt mondta a Klubrádiónak, hogy elvi, morális kérdés egy olyan országban kiállni a kisebbségek mellett, ahol céltáblaként kezelik. Hozzátette, nem kell feltétlenül az LMBTQ közösségre gondolni. Bárkit "kipécézhet" a kormány. Épp ezért Mesterházy is részt vett a Pride-on.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Mesterházy AttilaFotó: Kovács Tamás / MTI
 

Hamilton és Vettel álláspontjával teljesen egyetért Mesterházy. Deutsch Tamás, Varga Zoltán és Varga Judit fideszes politikusok durva véleményével kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy sajátosan állnak hozzá a dologhoz, mert amikor egy külföldi sportoló, politikus, zenész az ő politikájukat dicséri, akkor az teljesen rendben van szerintük. De amikor kritikát mer valaki megfogalmazni, rögtön "mélyállamról", idegen befolyásról beszélnek.

2021. augusztus 02. Megbeszéljük - részlet 21.08.02. Baka Gábor
13:29
00:00
A témához hozzá szólt Baka Gábor, a Vezess.hu Forma-1-es szakújságírója is.

A telejes beszélgetéseket az egyes lejátszókra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Mesterházy Attilával
2021.08.02., hétfő 16:16
Riporter: Bolgár György