„Klubrádió
Útszélen

(M)enni vagy maradni?

29/05/2021 16:09

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

A vajdasági magyarok mindennapi megélhetési dilemmái, és az orbáni propagandagépezet tarolása a vajdasági független médiában  – ezek voltak az Útszélen adásának témái. 

2021. május 27. Útszélen (2021. május 27., csütörtök 15:00)
45:13
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

A műsor első felében a szerbiai magyarok megélhetési dilemmáit boncolgatja Józsa Márta. Menni vagy maradni – a vajdasági magyarok többsége számára ez mindennapi kérdés. Választási kényszer a nyugati rabszolgamunka vagy a háború után nehezen magához térő otthoni lehetőségek között. A falvak közben elnéptelenednek. 

Orbáni recept a vajdasági médiában – a propagandagépezet felfalta a független sajtót. A helyi magyarokat a szerb és magyar politika is megpróbálja bábként rángatni. Az adás második részében Pressburger Csabával, a Magyar Szó 10 éve leváltott főszerkesztőjével beszélgetett a műsorvezető.

Szerbia-Leváltották a vajdasági Magyar Szó főszerkesztőjé
 
Szabadka, 2011. június 24. A Magyar Szó munkatársai kezükben az 1848-as 12 pont egy példányával rajta kiemelve az első, a sajtószabadságra vonatkozó passzust demonstrálnak a szabadkai Magyar Ház előtt a lap főszerkesztőjének leváltása ellen 2011. június 23-án. Az épületben ülésezett az újság alapítói jogait gyakorló Magyar Nemzeti Tanács, amely többségi szavazással döntött Pressburger Csaba menesztése mellett. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
 
 

A műsor vendégei: Klebecskó Kiss Izabella, Klebecskó Miliszláv és Pressburger Csaba újságíró voltak.

A fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg a műsort.

Útszélen
2021. május 27. csütörtök 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta