„Klubrádió
Esti gyors

Még mindig hülye az állam – Selmeci János jegyzete

3/02/2023 18:01

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

"A hülye állam kis napi példázatain keresztül jutunk el az otrombán ostoba államig."

2023. február 03. Esti gyors-részlet (2023.02.03. Selmeci János jegyzete)
02:27
00:00

Tegnap a háziorvosnál jártam, öt másodpercet töltöttem a rendelőben, okozva ezzel fél óra várakozást magamnak, egy vizitnyi papírmunkát nekik, mert a beutalót, amit az általam telefonon elmondottak alapján írtak meg, csak személyesen lehet átvenni 2023 Magyarországán.

Egy hozzám közel álló valaki anyukája a napokban újítja meg a jogosítványát, amit a bürokrácia-csökkentésnek nevezett egykori kamu pozitív hozadékaként online is meg lehet tenni, kivéve azt az apró aktust, hogy a lejárt igazolványt azért személyesen kell bevinni a kormányhivatalba, újabb lepapírozható munkát teremtve valakinek, aki idén amúgy még pont nem kapott fizetést, mert a magyar állam nem csak hülye, hanem az ország legrosszabb munkáltatója is.

A hülye állam kis napi példázatain keresztül jutunk el az otrombán ostoba államig, ami ma razziákkal és a boltok megbüntetésével ünnepelte az árstopok bevezetésének egyéves évfordulóját. A mindenre is alkalmatlan magyar állam ellenőrei 468 vizsgált boltból csak 99-nél nem találtak szabálytalanságot, majd rácsodálkoztak, hogy a betarthatatlan szabályaikat nem tartja be senki.

A piacgazdaság furmányos kérdéseiben híresen inkompetens magyar állam, vagy nevezzük nevén most az egyszer, kormány a választások előtti, már egyébként is felfelé száguldó inflációval terhelt időszakban a világ pénzét kiosztotta a lakosságnak, majd értetlenül bambulva nézte a jó kedvvel vásárló embereket, és az élelmiszerárak elszállását. Legalább tegyünk úgy, mintha tudnánk csinálni valamit, motyogta akkor magában a kínosan inkompetens állam, hatósági árakról döntött, pislogva észlelte, hogy csak veszteséggel árulható árstoppos termékek helyett minden más drágul tovább, az államilag olcsó dolgokból pedig hiány van, ezért betiltotta a hiányt. Most pedig megint néz ki a fejéből, hogy jé, a nem létező termékekből a kereskedők nem tudják, és lássuk be, nem is igazán akarják feltölteni a polcaikat, mert szemben a teljesen hülye magyar állammal, ők nem teljesen hülyék azért, hogy veszteséggel akarjanak dolgokat árulni.

Hülye állam toplisták sajnos nincsenek, de a magyar hasonló helyen állna, mint az ország az élelmiszer-inflációs listákon, szegény vásárlóknak és boltosoknak pedig csak a reménykedés jut, hogy a totál szerencsétlen magyar állam a félórányi hóeséstől hátha kedvet kap elmenni síelni egy kicsit, és legalább addig sem próbálja megvédeni családokat, legfeljebb saját magától.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2023. február 3-ai adásában hangzott el.